Parisuhteen onnistumistesti

 

Hip hurraa,  nyt voivat kaikki avioon tai avoliittoon aikovat, ja miksei myös jo avio- tai avoliitossa elävät pariskunnat testata yhteensopivuutensa.  Oxfordin yliopiston professori James Murray on laatinut numerojärjestelmän, jonka avulla voidaan tarkistaa pariskunnan yhteensopivuus jo ennakkoon. Testin erehtymismahdollisuus on kuulemma vähäinen.

 

Ensin parisuhteen onnistumisen  tutkija nauhoittaa tai tekee muistiinpanoja keskusteluista, joiden  aiheista on etukäteen sovittu. Keskustelun aiheita ovat ensi sijassa lapset, työ, raha, seksi, lomat ja perhe.  Kummankin puolisokandidaatin vastaukset luokitellaan asteikolla +4 , +3, +2, +1 -1, -2 , -3, - 4 jokaisen aiheen kohdalla. Kummallakin puolisokandidaatilla on oma asteikkonsa.

  

Näin se toimii:  jos toinen tulevista puolisoista tai puolisoista saa toisen nauramaan, molemmat saavat kaksi  pluspistettä.  Jos taas jompikumpi puolisokandidaateista saattaa toisen noloon asemaan, siitä seuraa hänelle neljä miinuspistettä, mikä ei lupaa mitään auvoista avioiliittoa.

  

No, ehkäpä nämä asiat voisi päätellä ilman matikkaakin, tai muunlaista testiä. Ja muutenkin siinä on yksi mutta, olipa testi muuten miten hyvä ja onnistunut tahansa. Mikä pystyy jarruttamaan rakastumisen aiheuttamaa hurmiota?  

 

 

   Kirsi Virtanen

Radion kolumnistina toimivan Kirsi Virtasen mielipiteet ovat tunnetusti usein aika ärsyttäviä. Varmaan tarkoituksellakin. Ja välistä niissä on kyllä ihan täyttä asiaakin.  Mutta useimmiten en kyllä ole ollenkaan samaa mieltä hänen kanssaan.

  Äskettäin kuulin Kirsi Virtasen sanoneen, ettei ole ollenkaan paha asia, että naisen euro on 80 senttiä. Ja perusteluna tähän väitteeseen Virtanen mainitsi sen, että mies sijoittaa naiseen sen 20 senttiä tarjoamalla yleensä ravintolassa tai baarissa naisen syömiset ja juomiset sekä muulloinkin kukat ja lahjat.

Entä ne naiset, joille ei riitä galantteja miehiä tarjoilemaan syötäviä ja juotavia ravintoloissa. Sitä patsi, kuka maksaa naisille ne työpäivän jälkeen suoritetut kotityöt?  Ja ostaahan naisetkin miehille lahjoja. Vai mitä?  (RVC)