Hyvää alkanutta vuotta 2010 lumisesta Jyväskylästä!

Joululoma ja Suomessa oleskelu (lepäily) ovat venyneet kohdallani reilusti suunniteltua pidemmäksi, ja paluu sateiseen ja tuuliseen Genovaan saa vielä odottaa. Jo joulusta asti ovat taudit yksi toisensa jälkeen tarttuneet minuun. Sikakuumetta ei kuitenkaan ole vielä diagnosoitu.  

Ulkona pakkanen on paukkunut komeasti useamman viikon ajan yli kahdenkymmenen asteen. Vanhan omakotitalon ikkunoista lapsuudenkodissa on ollut ihanaa katsella liikkumatonta, paksun lumivaipan peittävää puutarhaa. Sininen hetki on ollut joka ilta rauhallisen ihailun arvoinen.  

Sisällä takan päällä ovat hehkuneet lämmintä valoaan lukuisat Iittalan punaiset lasituikut. Vieläkin maistuu kotona tehdyt riisipuuro ja luumukeitto, niin kuin myös pukin paketista tulleet Fazerin konvehdit. Levylautasella pyörii usein tunnelman luojana Jari Sillanpää, äidin toiveesta tietenkin.  

Mihin täältä olisikaan kiire?! Kaikki on niin tuttua ja hyvää. Olisikohan sauna jo lämmin? Ehkä lääkäri määräisi vielä jonkin lääkekuurin..

  Soilanen

   PS.  Me täällä Italiassa kyllä toivomme Sinulle pikaista paranemista kaikista      taudeista, ja että sikakuume kiertää Sinut kaukaa, kuten meidät kaikki muutkin.

  Toimitus