Eivätkö italialaiset miehet enää lähdekään sinne Pohjolan perukoille suomalaisten naisten perässä? Näyttää siltä, että entistä vähemmän. Turun yliopiston professori Luigi G. De Anna on todennut Turun Sanomille, että tosiasiassa muuttajana onkin yhä useammin italialainen nainen.

- Esimerkiksi Helsingissä toimivan italialaisen kerhon jäsenistä suurin osa on korkeasti koulutettuja naisia, jotka ovat muuttaneet Suomeen työn perässä, sanoo Suomen ja Italian väliseen muuttoliikkeeseen perehtynyt De Anna.

Yhtenä merkittävänä syynä italiattarien Suomeen tuloon De Anna arvelee olevan naisten vapaamman liikkumismahdollisuuden. - Nuoretkin tytöt voivat Suomessa mennä keskenään tai jopa yksin erilaisiin paikkoihin. Moni haluaa myös irti perheestään, joka Italiassa on hyvin kahlitseva, De Anna toteaa.

Toisena syynä lienevät myös Suomen pitkät, vaaleat miehet, joita De Anna arvelee olevan helpompi hallita. Mene ja tiedä!

De Annan mukaan koko Suomessa italialaisia olisi vajaat 3 000. Suomalaisia Italiassa sen sijaan on tuplaten, 5 000-6 000.

(RVC)