... ja muita aprillipäivän tarinoita Euroopasta

Aprillipäivän jutut ovat huvittaneet ja ärsyttäneet lukijoita Euroopan lehdissä. Ruotsissa Sydsvenskan uutisoi Lundin kaupunkiin rakennettavasta ”Lentävä suomalainen” -nimisestä ilmajunasta. Britanniassa The Guardian kirjoittaa, että levottomista elämäntavoistaan tunnettu laulaja Shaun Ryder on nimitetty pääministeri David Cameronin erityisneuvonantajaksi "sosiaalisissa kysymyksissä".

The Guardianin aprillijutun mukaan säästöjen takia epäsuosioon joutunut Cameron yrittää parantaa asemiaan nimittämällä Ryderin neuvonantajaksi. Cameronin arvellaan pelkäävän, että konservatiiveja aletaan pitää rikkaiden puolueena "koska arvonlisäveron korotus nostaa roskaruoan hintaa".

Ryderissa on uskottavuutta ja aitoutta, joka auttaa konservatiiveja, Guardian vitsailee.

Happy Mondays -yhtyeen laulajana 1980-luvulla menestynyt Shaun Ryder tunnetaan erilaisista toilailuistaan. Rankoista elämäntavoistaan luopunut Ryder on viime aikoina esiintynyt televisiossa ja toiminut kolumnistina.

"Lentävä suomalainen" ja "eläkeläisten vakoilu"

Ruotsin Målmössa ilmestyvä Sydsvenskan vitsailee osin suomalaistenkin kustannuksella. Lehden mukaan Lundiin ei tulekaan raitiovaunuverkostoa, vaan 20-25 metrin korkeudessa kulkeva "skytrain" eli ilmajuna, jonka nimi on ”lentävä suomalainen”.

Gävlessä ilmestyvä Arbetarbladet puolestaan on ajan hermolla eläkeiästä käytävän keskustelun merkeissä. Lehden mukaan pirteät eläkeläiset pakotetaan Ruotsissa takaisin töihin. Lehti kirjoittaa, että viranomaisten vakoilijat alkavat kiertää päivätansseja ja raportoida nuorekkaista ja työkuntoisista eläkeläisistä. (sic.)

Borås Tidning on ehkä vähemmän kekseliäs. Sen aprillipäivän jutussa kerrotaan, että Boråsin kaupungin nimi muutetaan vastaamaan nykyajan haasteita muotoon ”boras.com”.

Ylen Uutisista lainattua