..... EDUSKUNTAVAALEISSA 

Kävin äänestämässä Riminisssä  ja kotiin tultuani selailin Journalistiliiton  Journalistilehteä.   Siinä oli Tarmo Ropposen kolumni  Pysäyttävä uutinen,  joka antoi ajattelemisen aihetta.  Siteeraan sitä lyhyesti. 

Tutkimus suomalaisten hätkähdyttävän vajaista tiedoista politiikan perusasioista pani miettimään.  Voiko todella  olla  niin, että valtaosa äänestäjistä ei edes tiedä, mitkä puolueet ovat nyt hallituksessa ja mitkä oppositiossa? Helsingin Sanomien teettämän selvityksen mukaan näin on. Pakko sitä on uskoa. 
        
Jokin on pahasti vialla, kun vain vajaa kolmannes osaa luetella Mari Kivinimen hallituksen puolueet oikein.  Tämä on poliitikoille, mutta myös journalisteille vakavan miettimisen paikka.
       
Tietysti on niin, että politiikka ei ihmisiä tätä nykyä ihmeemmin kiinnosta.  Eivätkä samaan muottiin valetut puolueet erotu juurikaan toisistaan. Täytyy olla tosissaan kiinnostunut yhteiskunnan ja politiikan menosta pysyäkseen edes jotenkin kärryillä.

Noin siis Tarmo Ropponen.  Jos  ja kun tuo ilmeisesti  pitää paikkansa, ei kai voi ihmetellä, että niin monet ulkosuomalaisista  jättävät äänestämättä  johtuen monesti  myös pitkistä matkoista  äänestyspaikalle.

Mutta  jos  ja kun ei ole voinut kovin aktiivisesti  seurata  Suomessa harjoitettavaa politiikkaa eikä ehkä tunne kuin nimeltä,  jos siltäkään,  ehdokkaita  ja heidän puoluettaan, ei  äänestäminen niin helppoa olekaan. 

Melkein sitä kadehtii  Kreikassa asuvaa  Jaana Karhusta,  joka  kertoi äänestävänsä  Suomen eduskuntaan sisartaan.   Meistä muistahan varmaan suurin osa  joutuu  pohtimaan  paljon enemmän ehdokastaan,  jollei sitten äänestä samaa henkilöä kuin aikaisemmissakin vaaleissa.    

RVC