..... TIRKISTELIJÄN  PALUU

Sattuipa toukokuisena perjantaina, että ex-Tirkistelijää pyydettiin taas kirjoittamaan Mansikkaan! Kun olin hetken harkinnut, lupasin tarttua käytön puutteesta ruostuneeseen kynääni. Aivan oikein, kynään! Pidän sitä edelleen parhaana mahdollisena kirjoitusvälineenä. Kun viimeksi Mansikkaan kirjoitin, oli se vielä paperinen, käsinkoskelteltava tekele. Nykyään lehti leijailee virtuaalitodellisuudessa tietokoneen uumenissa, ajalle tyypilliseen tyyliin.

Minulle on jokapäiväisen ihmettelyn aihe se, kuinka helppoa ja vaivatonta yhteydenpito mm. Suomeen Internetin ja Facebookin ansiosta on! Myös meidän Italiansuomalaisten välinen yhtydenpito on tiivistynyt. Kun olen näiden 25 Italiassa viettämäni vuoden aikana elänyt senkin ajan, että omaisuuksia maksavat ulkomaanpuhelut piti tilata etukäteen ja sitten odotella linjoillepääsyä, nykyinen vaivaton napinpainallus on silkkaa ylellisyyttä.
       
Entäs ilo siitä, että voin reaaliajassa osallistua sukulaisten ja ystävien elämään, ja he omaani! Vanhat kaverit löytävät toisensa mm Facebookissa; viime syyskuussa toteutui jopa keskikoulun luokkakokousviikonloppu - sitä ei olisi koskaan saatu kokoon ilman Facebookin apua! Koska nuorimmaiseni on vaihto-oppilaana Suomessa, on Skype-systeemi tänä talvena ollut ahkerassa käytössä, verkkokameralla olemme jopa nähneet toisemme! Hieno keksintö kertakaikkiaan!
Suomalaiset sanomalehdet tulee luettua verkossa, ikimuistoisia jääkiekon MM-kisatunnelmiakin sai seurata netistä.

Olin pitkään vastahakoinen siirtymään tietokoneaikaan, olen aina ollut kynä- ja paperi-ihminen, pidän kynän juoksuttamisesta paperilla, lehden tai kirjan tuoksusta ja painosta käsissäni. Postikorttien lähettäminen ja saaminen on minusta mukavaa, se on konkreettista välittämistä. Samaa tunnetta ei synny sähköpostin saamisesta tai lähettämisestä...

Kun viimeksi kirjoitin Mansikkaan, kirjoitus oli joko lähetettävä postitse tai vietävä autolla "toimitukseen". Tänä iltana istahdan hetkeksi ihmekoneen ääreen, painelen sen näppäimiä ja kas, kuin ihmeen kautta on tämäkin hengen hedelmä luettavissa Mansikan sivuilla.

                                                        ooooooo

 

PS!  Kiitos Tirkistelijä! Toivomme  todella, että tirkistelysi jatkuu toistekin. Ei mitään paniikkia, kun ehdit ja saat inspiraation!  Toki on mukavaa saada kirjeitä  ja muutakin mukavaa postin kautta, paitsi ei tietenkään laskuja. Mutta näin on tosi helppoa lisätä teksti Mansikkaan. Kun aikaisemmin joutui kirjoittamaan koko jutun uudestaan ja taittamaan sen paperille.  (RVC)

PS! 2. Ja kaikille muillekin kirjoitushaluisille olisi tilaa Mansikka-lehdessä. Olen antanut kertoa itselleni, että joka viides suomalainen on harrastajakirjoittaja. (RVC)