Ammattihuijari  jahtaa  edelleen  ulkosuomalaisia

Suomi-Seura on toimittamissaan aiemmissakin Sutinoissa  varoittanut ulkosuomalaisia vainoavasta ammattimaisesta suomalaisesta huijarista. Myös Suomen ulkoasiainministeriö on varoittanut ulkosuomalaisia tästä miehestä. Uusimmat tiedot yhä jatkuvista huijausyrityksistä ovat tulleet Suomi-Seuran tietoon tällä viikolla Ranskasta ja Belgiasta.
          Ilmeisesti yleensä Antti-nimeä käyttävän miehen tavallisin tarina on, että hän on tullut ryöstetyksi matkalla lentokentälle Kambodzhassa. Mies oli valmistellut tarinansa hyvin, sillä hän on etsinyt  Internetistä esimerkiksi huijattavien tuttavien nimiä ja muita tietoja. Mies pyytää yleensä noin 100 euroa ”maasta poistumiseen tarvittaviin kuluihin”. Melko monet ulkosuomalaiset ovat valitettavasti uskoneet tarinaan ja toimittaneet miehelle rahaa. Meille huijarista kertoneiden mukaan mies osaa vaikuttaa hyvin vakuuttavalta puhelimessa. 
         Kyseistä miestä etsitään monista rikoksista, ja myös keskustelufoorumeilla on hänestä tietoja. Kehotamme ulkosuomalaisia olemaan hyvin varovaisia erilaisten huijausyritysten varalta. Muistutamme, että maailmalla pulaan joutunut Suomen kansalainen voi aina kääntyä Suomen edustuston tai jonkin muun EU-maan edustuston puoleen apua saadakseen. Vastaavanlaisen puhelun soittajan tausta kannattaa selvittää mahdollisimman hyvin ja myös Internetiä käyttää apuna sekä kehottaa tällaista soittajaa ottamaan yhteyttä Suomen tai muun EU-maan edustustoon.  Suomen edustustot maittain ulkoasiainministeriön verkkosivulla:

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?nodeid=15131&contentlan=1&culture=fi-FI

Huijauspuheluja saaneiden kannattaa myös ilmoittaa huijarista Suomen suurlähetystöön ja muihin edustustoihin asuinmaassaan.