.... skandinaavien intohimoista

Käväisin taas Keksin eli Sarin blogissa (http://keksi.blogspot.com)  ja löysin sieltä tällaisen tiedon, jota tässä siteeraan:

Sari kertoo:  Viime viikolla luin Liberazione-lehden kulttuuri-insertti Queeristä Leena Landerin haastattelun. Hän oli ollut Roomassa kirjailijoitten TransEuropaExpress-tapahtumassa (jonka teemana oli tänä vuonna naisten Eurooppa), ja kertoi haastattelussa viimeisimmästä teoksestaan Käsky, joka on näemmä ilmestynyt jo 2003. Muistankin hämärästi lukeneeni kirjasta jotain; se kertoo sisällis/kansalaissodastamme punaisen naissoturin silmin.

Suomalaisia Leena Lander luonnehtii haastattelussa näin:

--nonostante le persone scandinave possano apparire piuttosto compassate e rigide, c'è un mondo sotterraneo di passioni molto intensi e forti, per non parlare del senso dell'onore degli uomini scandinavi che entra in gioco molto più spesso di quanto si possa credere.

---vaikka skandinaavit voivat vaikuttaa varsin muodollisilta ja jäykiltä, löytyy heistä voimakkaita ja intensiivisiä pinnanalaisia intohimoja, puhumattakaan skandinaavisten miesten kunniantunnosta, joka on  pelissä mukana paljon useammin kuin uskotaan.

PS. Tarkasti ottaen Skandinavian niemimaa käsittää Norjan, Ruotsin ja luoteisimman osan Suomea. Historiallisissa ja kulttuurihistoriallisissa yhteyksissä siihen luetaan myös Tanska ja toisinaan Islantikin.  Se on kuitenkin vakiintunut ainakin Italiassa tarkoittamaan kaikkia Pohjoismaita.  (RVC)