MATKAMESSU 2011 

Nordic Walking on saavuttanut suuren suosion Italiassa. Suomalaisista saattaa kuulostaa hassulta ajatus, että on edes olemassa Nordic Walking -kursseja. Italiassa asia on toisin. Uusia Nordic Walking -harrastajaryhmiä syntyy melkein kuin sieniä sateella eri puolelle saappaan vartta. Porukka on dynaamista ja innoissaan uudesta harrastuksesta. Eri kerhot tapailevat toisiaan asian tiimoilta.

Yleensäkin italialaiset ovat sitä mieltä, että jaettu ilo on suurempi ilo. Sen vuoksi myös Nordic Walking sopii heille. Liikutaan porukalla. Välillä pysähdytään ihailemaan kuutamoa tai auringolaskua rannalla. Tunnelma on fantastinen.

Italialaisille Nordic Walking on erityisen sopiva ja trendikäs harrastus. Nordic Walking auttaa luomaan myös uusia ystävyyssuhteita. Harrastuksen puitteissa järjestetään illanviettoja ja joskus tehdään kävelyretki viinikanttiiniin tai herkulliseen ruokapaikkaan. Joskus mennään porukalla tervehtimään täysikuuta ja heittämään luontoystävällinen kiitoslahja Välimereen.

Nordic Walking yhdistää ja antaa yhteenkuuluvuuden tunteen kaikille asian harrastajille. Kaikilla osallistujilla on sama päämäärä = hyvä olo ja mieli, se innostaa tulemaan seuraavallakin kerralla.  Nordic Walking on helppo ja halpa harrastus.

Marko Kantaneva tunnetaan Italiassa Nordic Walking-harrastuksen kehittäjänä ja hänet on noteerattu Italiassa erittäin korkealle. Marko Kantaneva on RICCIONEn osastolla 6k50 21/01/2011 kolme eri kertaa puolen tunnin jaksoissa. Klo 11, klo 13 ja klo 15.

Riccione, tunnettu lomakohde Adrianmeren rannalla (www.riccione.it), järjestää toukokuussa 2011 NORDIC WALKING tapahtuman. Marko Kantaneva tulee silloin henkilökohtaisesti tapaamaan italialaisia ystäviään. Tapahtuman aikana tullaan järjestämään koulutusta, yhteisiä kävelyretkiä ja rentoja illanviettoja.

Maarit Kerojärvi