Alastontanssija kaatoi ulkoministerin


Ilkka Kanervan ulkoministerikausi kaatui kuuluisuuden kipeälle alastontanssijalle 29-vuotiaalle Johanna Tukiaiselle lähetettyihin kahteen sataan tekstiviestiin, joista nähtävästi räikeimmät julkaisi Hymy-lehti. Kokoomuksen puheeenjohtaja Jyrki Katainen joutui tekemään itkettävän päätöksen ja ilmoittamaan, että muuten tehtävässään,  jopa Suomen suhteissa Yhdysvaltoihin, onnistunut Kanerva ei skandaalin jälkeen voinut enää jatkaa tehtävässään.

Tuskin Johanna Tukiainen ymmärsi millaisen vyöryn hän sai aikaan luovuttaessaan tekstiviestit Hymylle. Turha hänen on nyt kuitenkin leikkiä uhria, kuten hänen kerrotaan tehneen. Vaan nauttikoon nyt vapaasti saamastaan lisämainonnasta. Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön!!!

Tekstiviesti on nykyaikaa

Italialaislehdetkin ovat kommentoineet tapahtumaa muiden ulkomaalaisten lehtien tapaan. Corriere della Sera totesi:  "Vaarallinen sekoitus blondia, tekstiviestiä ja roskalehtiä: tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa ministeri joutuu jättämään pestinsä seksiskandaalin takia."

Corriere muistuttaa mieliin myös sen, miten pääministeri Matti Vanhanen jätti Susan Kurosen ilmoittaen tekstiviestillä: "Se on ohi", minkä jälkeen jätetty kirjoitti seurustelua koskevan kirjan. Lehti muistuttaa, että myös Ranskan presidentti Nicolas Sarkocyn kerrotaan lähettäneen  tekstiviestin entiselle vaimolleen Cecilialle muutamia päivä ennen avioitumistaan Carla Brunin kanssa. Viestistä: "Jos palaat, peruutan kaiken" on kuulemma tullut hitti iskelmämarkkinoilla. Myös Detroitin kaupunginjohtajan Kwame Kilpatrickin väitetään lähettäneen eroottisia tekstiviestejä entiselle päällikölleen.   

Tekstiviesti on nykyaikaa. Sitä ovat jo pitkään käyttäneet myös monet islaminuskoiset arabit ilmoittaakseen vaimoilleen avioerosta,  ja pelkän tekstiviestin lähettämisen pätevyyttä on jonkin verran spekuloitukin. Onhan eron saaminen tietyissä maissa muslimimiehelle muutenkin ollut helppoa, kun on riittänyt eron saamiseksi se, että mies on sanonut "talaq"  kolme kertaa todistajien läsnäollessa. Naiselle se on ollut huomattavasti vaikeampaa.

Uusi, nuori ulkoministeri

Kanervan tilalle löytyi toinen kokoomuslainen, europarlamentaarikko, tohtori Alexander Stubb, joka sai nimityksen eilen ikään kuin 40-vuotislahjanaan. Stubb on valtiotieteilijä, joka on suorittanut kandidaattitutkinnon Yhdysvalloissa ja jatko-opinnot Ranskassa. Filosofian tohtoriksi hän väitteli London School of Economic´issa 1999, aiheenaan Euroopan joustava yhdentyminen.

Hänellä on teoreettinen valmius tehtävän hoitamiseen. Hän on myös Venäjän ja  Euroopan ja globaalin politiikan asiantuntija. Ja nuoresta iästään huolimatta hän on poikkeuksellisen hyvin perillä ulkoministerin tehtäväkentästä myös käytännössä oltuaan jo vuosikausia läheisesti tekemisissä eri maiden päättäjien kanssa. Stubb  oli myös Romano Prodin avustaja tämän kommission puheenjohtajakaudella.

Stubb hallitsee lukuisia kieliä, ja hänen sanotaan olevan loistava ja elävä puhuja.  Hän on myös kirjoittanut 10 kirjaa, ylläpitää omaa blogia ja kirjoittelee useisiin lehtiin.   

Pro Karelia ry.  toteaa tiedotteessaan 01.04.2008, että Helsingissä syntyneellä Alexander Stubbilla on juuret sekä Karjalassa että Pohjanmaalla. Tiedotteen mukaan Stubb oli Pro Karelian 24. toukokuuta 2004 järjestämässä Totalitarismi-seminaarissa todennut, että Karjalan vieminen Suomelta oli vääryys, ja että Suomen tulee saada Karjala takaisin pitkällä tähtäyksellä.  Magari!  Toivossa on hyvä elää!  

Alexander Stubb on naimisissa englantilaisen asianajajan Susan Innes-Stubbin kanssa.  Heillä on kaksi lasta.

(RVC)