643385.jpg 
Saara Karhu(vas.) haastattelemassa kaimaansa Saara Loikkasta.

                        
Esittelyvuorossa Saara Loikkanen

Kerimäellä  31. toukokuuta 1980 syntynyt Saara Loikkanen pelaa Yamamayn joukkueessa Busto Arsiziossa. Loikkasta kävi haastattelemassa PalaYamamayssa kauden viimeisen pelin päätteeksi 27. toukokuuta Saara Karhu Club Finlandia Milanosta.

Mistä lähtien olet pelannut lentopalloa?
Aloitin, kun olin 7-vuotias, lähinnä huvikseni, ja vasta 10-vuotiaana aloitin säännölliset, miltei päivittäiset harjoitukset.

Mikä houkutteli lentopallossa?
No...Minun neljä vuotta vanhempi sisareni aloitti lentopalloilun noin viikko ennen minua, ja sai houkuteltua mukaan kehumalla harjoituksia. Hänen mielestään ne olivat todella huippua. Ja jos kerran isosisko sanoo, että harkat ovat huippua, niin olihan minunkin niitä kokeiltava.

Mikä oli ensimmäinen joukkueesi? Ja mistä lähtien?
Kerimäen Lentopallo, vuonna 1987.

Mitkä ovat parhaimmat muistosi joukkueista, ja paras pelikumppanisi?
Hmm..Vaikea kysymys. Olen pelannut Suomessa monta vuotta SM-liigaa, ja tämä on jo kuudes vuosi ulkomailla. Voisin sanoa että joka joukkueesta on jäänyt hyviä muistoja, tuoreimpina kuitenkin tämä viimeisin joukkue.

Olitko ajatellut jäädä Yamamaylle?
Italiaan olisi tarkoitus jäädä. Yamamaylle myöskin.

Mitä ikävöit Suomesta?
 Perhettä. Vaikka he onneksi käyvät usein, ja minulla on niin kiireinen aikataulu, ettei siinä juuri koti-ikäviä ehdi suremaan.

Mitä veisit mukanasi Italiasta lähtiessäsi?
Tietenkin kaiken ihanan ruoan. Ja rennon meiningin. Nämä ottelut ovat todella kivoja, ja rentoja tapahtumia.

Millaisen viestin lähettäisit Italian suomalaisille, jotka lukevat tätä haastattelua?
Että tulkaa ihmeessä katsomaan ottelujamme. On todella mukavaa tavata muita suomalaisia, ja vaihtaa kuulumisia. Elämä täällä ulkomailla saattaa joskus olla hieman yksinäistä. (Monesti pelien jälkeen, yleisöllä on mahdollisuus tavata pelaajia, pelikentän laidalla)

Seurusteletko? Oletko naimisissa?
Seurustelen.

Mikä kumppanisi nimi on?
Mikko Esko

Miten hän suhtautuu Italiassa asumiseesi?
Hyvin. Hän pelaa myös lentopalloa Padovassa, miesten A1 liigassa. Lähdimme yhdessä  kuutisen vuotta sitten, ensin Saksaan, ja myöhemmin  Belgiaan, jonkä jälkeen löysimme tiemme tänne Italiaan.

Kuinka kauan olet pelannut Italiassa?
Tämä on toinen kauteni. Ensimmäisen pelasin Padovassa A1 liigassa, ja nyt toisen täällä Busto Arsiziossa A2 liigassa. Nythän Yamamay pääsi A1 liigaan.

Miten nämä välimatkat sujuvat?
On todella vaikeaa löytää naisten ja miesten joukkuetta samasta kaupungista. Yritämme tietenkin parhaan mahdollisen tavan mukaan viettää paljon aikaa yhdessä, etenkin nyt, kun kesällä olemme menossa naimisiin.

Saako kysyä missä ja milloin?
Vammalassa 21.07.2007.

oooooo

Saara Loikkanen lähti Suomeen tiistaina 29.5.07,  ja aikoo levätä ihan ensimmäiset pari viikkoa. Sen jälkeen hieman kuntoilua, etteivät paikat jäykisty, ja häävalmisteluja. Saaralla ei ole vielä varsinaista fun-clubia, mutta innokkaat voivat lähettää meiliä osoitteeseen: saaraloikkanen(at)gmail.com.

Me Italian suomalaiset kiitämme Saara Loikkasta haastattelusta, ja toivotamme onnea tulevalle liitolle sekä pelikaudelle.

Saara Karhu

 


PS.  Mansikan toimitus yhtyy onnitteluihin.