....  Haloselle harkitsevansa jo uutta Suomen-matkaa

Presidentti Tarja Halonen tapasi pääministeri Berlusconin viime viikon keskiviikkona Roomassa. Hän kuvaili tapaamista ja Berlusconin isännöintiä hyvin miellyttäviksi. Tällä kertaa Italian pääministeri ei kritikoinut sen paremmin suomalaista ruokaa kuin puukirkkojakaan.

Puheenaiheena olivat sen sijaan Berlusconin mahdollinen vierailu Suomessa ja tapaaminen Suomen uuden pääministerin Mari Kiviniemen kanssa.

  - Vastaanotto oli superystävällinen, ja tapaaminen meni pitkäksi myönteisessä mielessä, totesi Halonen. Berlusconi osoitti selvää kiinnostusta ja mietti mahdollisuutta tulla Suomeen.

Halosen mielestä tapaamisen tärkein anti oli se, että Berlusconi oli kiinnostunut lisäämään molempien maiden näkyvyyttä puolin ja toisin. Esimerkiksi turismin lisäämisen keinoista oli puhetta.

Berlusconi kertoi myös suunnitelmistaan pääministerikautensa jälkeen, mutta medialle Presidentti Halonen ei niitä tietoja jakanut. (RVC)

  BERLUSCONI TARJOSI HALOSELLE

Italian pääministeri Silvio Berlusconi tunnetaan Suomessakin maustaan tarkkana kulinaristina. Hän tarjosi lounaaksi presidentti Tarja Haloselle seuraavanlaisia herkkuja:
- Caprilainen salaatti (sisältää mm. tomaattia ja mozzarellajuustoa)
- Kolmiväristä pastaa Italian väreissä
- Häränfileeleike
- Erilaisia juustoja
- Pääministerin omaa aitoa kotijäätelöä

 o

 (Monet suomalaiset varmaan muistavat Suomen ja Italian välisen EU:n elintarvikeviraston asemapaikkaan liittyvän kiistan, jolloin Berlusconi kehaisi käyttäneensä viehätysvoimaansa Halosen pään pyörtämiseen, mihin Halonen vastasi Berlusconin kenties yliarvioineen taivuttelukykynsä.)