.... Suomen Turussa ensi kesänä 

 

 1294996225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ulkosuomalaiset kokoontuvat ensi kesänä Turkuun Siirtolaisuusinstituutin järjestämään ”Suomi Sydämessä” – juhlaan 1.–4.7.2011. Samaan aikaan Turku on Euroopan Kulttuuripääkaupunki.  Siirtolaisuusinstituutti toivottaa juhlaan tervetulleiksi kaikki ulkosuomalaiset, heidän sukulaisensa ja muut asiasta kiinnostuneet kaikkialta maailmasta.

 

Nelipäiväisessä juhlassa keskustellaan ulkosuomalaisuuteen liittyvistä teemoista eri esitelmissä ja seminaareissa, sekä kokoonnutaan yhteen urheilu- ja kulttuuritapahtumien merkeissä.  Juhlan ohjelmassa on mm. sukututkimusta, tanssi- ja musiikkitapahtumia, retkiä ja opastettuja kierroksia, golf- ja pesäpalloturnaus sekä filmifestivaali. Samaan aikaan on mahdollista tutustua kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin sekä vierailla Turun Keskiaikaisilla markkinoilla. Juhlan jälkeen voi osallistua Suomi-Seuran Matkatoimiston retkille Suomessa sekä naapurimaissa.

 

Juhlassa järjestetään seminaareja, joissa keskustellaan eri maissa asuvien suomalaisten erityiskysymyksistä. Seminaareja ovat: Pohjois-Amerikka, Ruotsi, Norja, Latinalainen Amerikka, Eurooppa, Oseania, Inkeri, Sotalapset ja John Morton. Seminaareihin toivotaan lyhyitä alustuksia ja puheenvuoroja. Omista juuristaan kiinnostuneille on tarjolla luentoja sukututkimuksesta sekä ammattilaisten apua omien sukulaisten jäljittämiseen. 

 

Suomi Sydämessä -juhlan kulttuuritapahtumissa eri puolilta maailmaa tulevat ulkosuomalaiset esiintyjät tuovat oman panoksensa ohjelmaan. Kansantanssifestivaalilla, ulkosuomalaisessa musiikki-illassa ja monissa muissa tapahtumissa nähdään esityksiä, joissa näkyy toisaalta suomalaisen perinteen säilyminen eri maissa, toisaalta siirtolaisten omaksumat uudet vaikutteet. Ulkosuomalaisten tarinoita esitellään filmifestivaalilla sekä ”Muistojen torilla”, jossa osallistujat voivat kertoa omista kokemuksistaan ja muistoistaan.

 

Tapahtumassa järjestetään myös markkinatori, jossa eri viranomaiset ja yhdistykset esittelevät toimintaansa ja jakavat tietoa ulkosuomalaisille. Lisäksi torilla on tuotteiden myyntiä, tanssi- ja musiikkiesityksiä, kilpailuja ja muuta ohjelmaa eri-ikäisille.

 

Ulkosuomalaisjuhlan yhteydessä pelataan pesäpallon Heart Cup 1.− 3.7.  Eri puolilta maailmaa tulevat joukkueet ja yksittäiset pelaajat ovat tervetulleita ratkomaan paremmuuttaan Suomen kansallispelissä. Golfista kiinnostuneet voivat osallistua golfturnaukseen juhlan viimeisenä päivänä.

 

Juhlan yhteydessä vihitään Siirtolaispuisto sekä -muistomerkki kunnioittamaan kaikkia Suomesta lähteneitä sekä Suomeen saapuneita siirtolaisia.

 

Juhlan on herättänyt runsaasti kiinnostusta eri puolilla maailmaa. Juhlaan saapuu vieraita mm. Australiasta, Brasiliasta, Yhdysvalloista, Ruotsista, Venäjältä, Saksasta ja Espanjasta.

­­­­­­­

Lisätietoa juhlasta ja ilmoittautumisesta löytyy kotisivuilta: www.siirtolaisuusinstituutti.fi/usj/ 

 

Tervetuloa Suomi Sydämessä -juhlaan heinäkuussa 2011!

___________________________________________________________________________________________

Lisätietoa antavat:

 

Heini Hartikainen                  Ismo Söderling

Koordinaattori                       Johtaja

[email protected]                        [email protected]

+358-40-1680-268                 +358-50-511 3586