Hienoa, loistavaa, mutta  rasistiset huudot pilasivat monilta ilon voitosta.

Paloma Hannonen lähetti avoimen kirjeen Suomen jääkiekkojoukkueelle rasismista

 Ja oikein paljon onnea maailmanmestaruudesta. Katsoimme peliä yhdessä ystävien kanssa ja iloitsimme yhdessä monien muiden kanssa hienoa saavutuksesta.

 Iloa kuitenkin synkensi kaupungilla kuuluneet juhlijoiden rasistiset huudot ja aggressiivinen käytös. Bussipysäkille kuului ensin huutoa, että uskaltaako joku täällä tunnustaa olevansa ruotsalainen ja hieman myöhemmin toinen porukka möykkäsi, että tänään saa kaikki ulkomaalaiset pataan. Meitä suututti ja harmitti, eikä juhlatunnelma enää palannut.

Raitiovaunussa kotimatkalla todella isokokoinen mies uhkaili kahta tummaa poikaa, haukkui näitä terroristeiksi ja huusi Suomen jääkiekkojoukkueen näyttävän kaikille. Hommasimme poikakaverini kanssa tälle riidanhaastajalle häädön raitiovaunusta ja pyysin anteeksi vaivaantuneesti hymyileviltä pojilta kaikkien meidän suomalaisten puolesta, jotka kyllä iloitsivat teidän voitosta, mutta joita hävetti kaduilla rasistisesti ja uhkaavasti käyttäytyvät suomalaiset.

Olisin todella kiitollinen, jos kertoisitte mitä mieltä itse olette rasismista ja siitä kenellä on oikeus iloita voitostanne, kenellä on oikeus turvassa kävellä juhlinnan keskellä? Toivottavasti vastaatte; voitte tehdä sen vaikka tänään siellä kuuluisalla torilla, jonne monet kokoontuvat teitä onnittelemaan.

Tässä adressi, jonka allekirjoittaneet toivovat teidän ottavan kantaa voitonjuhlinnassa esiintyvään rasismiin ja rasismiin yleisestikin: http://www.adressit.com/suomen_jaakiekkojoukkue_-_ota_kantaa_rasismiin

Ystävällisin terveisin

Paloma Hannonen

PS. Yllä oleva kirje on lähetetty Helsingin Sanomien urheilutoimitukseen ja politiikan osastolle, Ylen urheilutoimitukseen sekä Suomen maajoukkueen valmentajalle. Se on vapaasti kopioitavissa ja levitettävissä.

                                                                 ooooo                                                    

On todella huolestuttavaa lukea tällaista tekstiä. Tuollainen käytös on häpeäksi Suomelle, ja pahimmassa tapauksessa voi seurauksena olla, että ulkomaalaisten tulon Suomeen vähenee rutkasti, jos tuollaisesta käyttäytymisestä  leviää laajemmallekin. Sitä paitsi meidän puolisommekin ovat "ulkomaalaisia".  (RVC)