Tänä aamuna Italia heräsi uudenlaiseen todellisuuteen. Maan pääministeri on vaihtunut.

Virastaan vasta eronneen Silvio Berlusconin lähtö ei vienyt maailmaa riepotellutta talouskriisiä mukanaan, vaan ohjakset käsiinsä ottaneella kriisi-pääministerillä, Mario Montilla, on harteillaan kaksi suurta tehtävää: ensimmäisenä muodostaa toimiva sekä uskottava hallitus ja toinen, ehkä se vaikeampi, täyttää niiden italialaisten odotukset, jotka heräsivät eilistä toiveikkaampina tähän uuteen aamuun. Ei aivan helppo tehtävä, sillä maan johtoon syvästi pettyneet italialaiset eivät siirrä katsettaan helposti uuden, paremman auringon nousuun. Kansalaiset ovat maksaneet pitkään poliitikkojen keskinäiset sirkushuvit synkän taloudellisen taivaan alla ja useimmat italialaiset uskovat  toiminnan edelleen jatkuvan areenalla. Jatkuuko pimeys jää vain nähtäväksi.

Yksi asia on kuitenkin selvää,

Maassa puhaltavat uudet tuulet. On vain liian aikaista arvioida, kuinka kovasta puhurista on kysymys. Italialla olisi nyt miljoonan dollarin mahdollisuus  uudistua ja kasvaa astetta uskottavammaksi maaksi myös eurooppalaisten silmin. Tiedetään, etteivät muutokset ole konservatiivisen maan vahvimpia puolia, eivätkä italialaiset kovin luottavaisia. 

Toivottavasti jonakin päivänä italialaiset hieraisevat silmiään pimeyden jälkeen ja heräävät vaikkakin haalean, mutta selkeän auringon nousuun.

 

......................

Myös Mansikka-lehti heräsi tänään uuteen aamuun vielä nuorekkaana syntymäpäiväsankarina ja jatkaa Italian poliittisten tapahtumien seuraamista muutosten puhaltaessa areenalla, jonka värikkyys ei lakkaa koskaan puhuttamasta.

Italia kasvaa ja Mansikka sen mukana. 

Sydämellisesti Onnea 5-vuotiaalle Mansikalle! 

ooooooo

PS.  Artikkeli ja onnittelut  tulivat Karkillta, jolle sydämelliset kiitokset onnitteluista ja hienosta artikkelista!   
RVC