Seuraava  Italian suomalaisten tapaamispaikka on Marchessa

Kuten monet jo tietävätkin seuraava Italian suomalaisyhdistysten tapaamisen, jonne kyllä muutkin Italiassa asuvat suomalaiset voivat osallistua, järjestää Ascoli Picenossa toimiva Suomi-Tupa keväällä 2009.  Ascoli Piceno sijaitsee Marchen eteläisimmässä provinssissa, jonka pääkaupunki se on.

Näitä vuositapaamisia on Marchessa järjestetty jo kaksi kertaa Senigalliassa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 1991oli tapaamisen teemana kulttuurisokki,  ja järjestäjänä Club Suomi-Finlandia, nykyinen Club Finlandia Ancona. Kaikilta siihen aikaan toimivilta yhdistyksiltä pyydettiin kirjoitus omista kokemuksista aiheeseen liittyen ja ne julkaistiin Mansikan ehdottomasti ensimmäisessä numerossa, ja osa myös toisessa numerossa.  Toisen kerran kokoonnuttiin Senigalliassa vuonna 2000.

Olen avannut uuden Mikä ihmeen Marche-nimisen blogin  (http://clubsuomiancona.wordpress.com), jonka tarkoituksena on kertoa paitsi yhdistyksemme tapahtumista myös tästä maakunnasta, josta marchelaiseksi itseään kutsuva Kirsi Piha on todennut Gloria-lehteen kirjoittamassaan artikkelissa elokuussa 2004 muun muassa:  " Ihanneilmasto, toscanamaiset maisemat ja taivaallinen ruoka tekevät Marchesta unelmalomakohteen."

Tuohon toteaisin, että on täällä hyvä asuakin. Kirsi Piha kirjoitti myös: "Marchessa ei kenties ole yhtenäisiä sypressikujia kuten Toscanassa. Sen sijaan siellä on ehkä monipuolisin maisema koko Italiassa. Marchesta löytyy kaikki. L´ Italia in una regione - koko Italia yhdellä alueella".

Vasta äskettäin avatussa blogissa ei vielä ole paljon kirjoituksia, mutta pikku hiljaa niitä sinne kertyy. Ja kuinka ollakaan blogimme löysi noin viikko sitten Club Finlandia Anconan kunniajäsen Torsten Brander, Suomen Beniamino Gigli-yhdistyksen perustaja ja monivuotinen puheenjohtaja, joka on kirjoittanut myös kirjan maailmankuulusta recanatilaisesta tenorista Benjamino Giglistä. Hän on tuonut myös lukuisia suomalaisia laulajia ja laulajattaria Recanatissa Giglin syntymän ja kuoleman päivinä järjestettyihin konsertteihin.  Torsten on myös Recanatin kaupungin kunniakansalainen ja on saanut myös Italian valtion kunniamerkin joitakin vuosia sitten. 

Käykääpä vilkaisemassa blogia.  Laitan tuon osoitteen myös tämän blogin linkkeihin, jolloin siihen blogiin pääsee yllämainittua osoitetta klikkaamalla.  Marchella on pitkä ja mielenkiiintoinen historia. Kannattaa tutustua.  (RVC)