Suomalainen huijari liikkeellä

Yksi Suomi-Seuran maailmalla toimivista edustajista lähetti seuraan varoituksen häneen yhteyttä ottaneesta suomalaisesta huijarista. Tällä viikolla saamiemme tietojen mukaan kyseinen mies on ottanut yhteyttä jo myös toiseen seuran edustajaan maailmalla.

Meitä miehestä varoittanut edustaja kertoi, että mies oli puhelimessa kertonut tulleensa ryöstetyksi matkalla lentokentälle Kambodzhassa, missä Suomella ei ole edustustoa. Mies oli valmistellut tarinansa hyvin, sillä hän tiesi edustajamme kotikaupungista osoitteita ja tietyn pankin toimipisteenkin

Mies pyysi edustajaltamme 100 euroa ”maasta poistumiseen” tarvittaviin kuluihin, ja edustajamme valitettavasti toimitti miehelle pyydetyn summan. Kun mies ei lupaustensa vastaisesti soittanut seuraavana päivänä, edustajamme etsi miestä Internetistä ja löysi tämän vuosia kestäneistä huijauksista runsaasti tietoa. Miestä etsitään monista rikoksista, ja myös keskustelufoorumeilla on hänestä tietoja. Miehen oveluutta ”kehuttiin” viesteissä.

Kehotamme niin edustajiamme kuin kaikkia ulkosuomalaisia olemaan varovaisia mahdollisen vastaavan huijausyrityksen varalta.

Maailmalla pulaan joutunut Suomen kansalainen voi aina kääntyä Suomen edustuston tai jonkin muun EU-maan edustuston puoleen apua saadakseen. Vastaavanlaisen puhelun soittajan tausta kannattaa selvittää mahdollisimman hyvin ja käyttää myös Internetiä siinä apuna ja kehottaa soittajaa ottamaan yhteyttä Suomen tai muun EU-maan edustustoon.