... ja tekijän oikeudetkin ovat häviämässä ?!  

Katja kirjoitti Arkitehti-blogissaan (arkitehti.wordpress.com) mm. seuraavaa: 

Minä en yhtään epäile sitä, etteikö nykymuotoinen copyright voisi hävitä. Kaatuihan Berliinin muurikin. (Sic!) Ja hän jatkoi: Nykymuotoisen copyrightin turvaamiseen tarvitaan niin järeitä keinoja, että siinä jää Stasi toiseksi.  

Minusta copyrightin häviäminen on todella valitettavaa. Monesti on kyse todella suuritöisestä ja aikaa vievästä, usein jopa useita vuosia kestäneestä aherruksesta. Osittain tämä on myös seurausta internetin leviämisestä. Netistä on niin helppo kopioida toisten tekstejä ja kuviakin. Itse olen aina yrittänyt olla korrekti, ja lainatessani jonkun toisen tekstiä tai kuvia mainita lähteen, silloin kun ne ovat tiedossani. 

Nyt näyttää siltäkin, että kirjojen kirjoittaminen ei todellakaan lyö leiville. Meidänkin monikulttuurinen perhe-kirjasta saimme kolmen jaettavaksi tuhat euroa. Monen kuukauden työstä. Kirjassamme on 200 sivua. 

Mutta saman verran sai myös Roomassa asuva Liisa Liimatainen Irania käsittelevästä, todella ajankohtaisesta kirjastaan, johon hän oli kerännyt materiaalia vuodesta 1997 lähtien, ja sivumääräkin on peräti 300.  Liisan kirjoittamaan hienoon ja ajankohtaiseen opukseen palaan myöhemmin, kun olen saanut lukemani ”sulatettua”:  Ja nostan Liisalle olematonta hattuani!! Complimenti!!!  Ja suosittelen kaikille kirjaan tutustumista.

Kirjoittaminen ei siis lyö leiville, mutta se on - pakko tunnustaa - hurjan kivaa. Ainakin minun mielestäni!!! (RVC)