SINUN KANSSASI

V

armaan aika monet Mansikankin lukijoista ovat nähneet Anne Riitta Cicconen  hienon elokuvan Marjan rakkaus  joitakin vuosia sitten. 

 

Anne Riitta Cicconen elokuva Sinun kanssasi esitetään parhaillaan  (19.6.2009 lähtien)  italialaisissa elokuvateattereissa

Elokuva on kolmeen eurooppalaiseen kaupunkiin - Roomaan, Pariisiin ja
Helsinkiin - sijoittuva episodimainen ihmissuhdedraama.
Elokuvan pääosissa  nähdään Laura Malmivaara helsinkiläisenä Eevana, Jean-Hughes Anglange pariisilaisena Jean Paulina  ja Maya Sansa  roomalaisena Maddalenana.

Elokuvan päätuottaja on italialainen Francesco Torelli Productions. Osatuottajina
toimii Ranskassa Adesif Productions / Mrs Francesca Van De Staay  ja Suomessa
FS Film Oy / Matti Halonen.

Sinun kanssasi-elokuva esitettiin lokakuussa 2008 Rooman festivaaleilla L'atro Cinema - Extra sarjassa. Rooman festivaali järjestettiin viime vuonna kolmatta kertaa, ja se on noussut nopeasti Euroopan tärkeimpien elokuvafestivaalien joukkoon.

 

Lisätietoja:
www.cinemaitaliano.info/ilprossimotuo
www.ilprossimotuo.com/home.html

Roomassa elokuva on nähtävissä seuraavissa elokuvateattereissa
Cinema Trasteveressa 18.30, 20.30 ja 22.30  sekä
UGC Cinecitè Parco Leonardo 15.20, 17.40, 20.00 ja 22.20.

 oooo

Anne Riitta Cicconea haastatelttiin Il Loggionessa 28.9.2007.  Ohessa pieni osa haastattelusta.

Te tunnette erittäin hyvin sekä italialaisen että suomalaisen kulttuurin. Keskustellaanko mielestänne Suomessa objektiivisemmin ja vapaammin politiikkaan, historiaan ja historian merkkihenkilöihin liittyvistä asioista?

Suomessa ollaan ehdottomasti objektiivisempia kuin Italiassa. Italiassa on mielestäni kaksi poliittista linjaa, jotka pitävät vastapuoltaan vihollisena. Suomessa keskustellaan enemmän, mutta myös väitellään jatkuvasti eikä väittelystä synny koskaan mitään hyvää. Todellisuudessa ei etsitä totuutta tai ratkaisua, pyritään ainoastaan olemaan oikeassa. Yhtä lailla Italiaa ja Suomea rakastavana henkilönä sanon, että tuskallisinta on se, että lähimmäisen kunnioitus yhteiskuntaluokasta riippumatta on tunne, joka on Italiassa lähes täysin surkastunut. Kunnioitusta ei ole, on vain pelkoa ja alistumista niitä kohtaan, jotka voivat jotenkin vahingoittaa meitä.

Aina vain vähemmän kunnioittavia ja enemmän nöyristeleviä, kuten kirjoitin jokin aikaa sitten Loggionessa artikkelissa, joka koski Italian Suomen suurlähettilään Pauli Mäkelän haastattelua?

Juuri näin.

Viimeinen kysymys: käsitys naisesta on erilainen Italiassa ja Suomessa. Onko syy Italian kohdalla yksinomaan miesten? Suomessa naisia on paljon enemmän politiikassa ja "tärkeissä" viroissa. Suomessa on myös mahdollista nähdä työmailla naisia, jotka hitsaavat, tekevät kirvesmiehen töitä jne. Ehkä suomalaiset naiset, enemmän kuin italialaiset, ovat osanneet valloittaa paikkansa yhteiskunnassa?

Uskon sen olevan historiallinen kysymys. Suomen kaukainen historia muodostuu miehistä, jotka lähtivät hakemaan töitä kaukaa kotoa ja naisista, joiden piti huolehtia kaikesta, mitä perhe tarvitsi. Italiassa naiset alkoivat emansipoitua ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin he täyttivät tehtaat, joista miehet olivat lähteneet rintamalle. Historiallinen ja kulttuurillinen tilanne aiheutti sen, että italialaiset naiset emansipoituivat paljon suomalaisia naisia myöhemmin. Tänä päivänä italialaiset naiset ovat paljon taisteluhenkisempiä, vaikka miesten keskuudessa onkin hyvin voimakasta vastarintaa. Voitaisiin sanoa myös, että Berlusconi-ilmiö on muuttanut hieman 70-luvun taisteluhenkisen naisen kuvaa.

 

Koko haastattelu on luettavissa osoitteessa:

www.geocities.com/illoggione/ciccone_fi.html.