Erään italo-suomalaisen pariskunnan käymä keskustelu. Pieni haastattelu avioliiton keskeltä suomalaisten ja italialaisten naisten eroista sekä italialaisen miehen näkökulmista naiseuteen.

1968807.jpg

Hei, Marco. Olet naimisissa suomalaisen aika kivan tytön kanssa. (Kiherrystä) Asutte yhdessä ja teillä on pieni, ihana poika. Saanko esittää muutaman henkilökohtaisen kysymyksen?
- Tietenkin! Mistä muuten tiedät, että olen naimisissa? (nauraa)

Hassu. Ota nyt vakavasti. Miksi juuri suomalainen?
- Ei tähän ole oikein sopivaa vastausta. Satuin törmäämään sellaiseen ja rakastuin. Pidän paljon suomalaisesta kulttuurista. 

Olet ollut kihloissa myös italialaisen kanssa. Mikä on selvin ja näkyvin ero italialaisen sekä suomalaisen naisen välillä?
-Saanko puhua suoraan?

Tietenkin, rakas. Sinun pitää puhua suoraan.
-Italialainen nainen on huomattavasti itserakkaampi ja näyttää sen. Italialainen nainen haluaa elää miehen keskipisteessä ja tekee kaikkensa saavuttaakseen sen. Italialainen nainen on hyvä tässä leikissä, jonka mukaan italialainen mies on tottunut leikkimään. Valitettavasti.

Auts. Aika kovia sanoja. Olet tosi kriittinen italialaisten naisten suhteen. Missä suomalaiset naiset ovat hyviä?
-Totta. Olen seurustellut italialaisten naisten kanssa, ja minulta menivät voimat. Suomalainen nainen on käytännöllisempi, itsenäisempi ja suorempi niin kuin monet muutkin tapaamani kansallisuudet. Jos miehen seura ei kiinnosta, he kertovat sen heti kiertelemättä sen kummemmin. Italialainen nainen on mutkikkaampi. Hän halua
a leikkiä. Hän haluaa miehen elävän itselleen. Mutta hei, haluan korostaa, että yleistän nyt aika paljon. 

Missä italialaiset naiset ovat hyviä? Onhan heissä pakko olla hyviäkin puolia.
-He osaavat kiinnittää huomion itseensä. He ovat todella taitavia tässä. Historian mittainen kokemus.

Onko seuraava puoliso suomalainen, italialainen, vai joku muu? Vastaa oikein.
- Nykyinen on viimeinen. Rakas, mitä ihme kysymyksiä sinä teet?

Älä nyt, kulta. Tämä menee ihan hyvin. Entä suomalaisen naisen ikävin puoli? Mitä haluaisit parantaa suomalaisen naisen luonteessa, jos voisit?
- Suomalaiset naiset ovat ehkä vähän liian individualisteja. Italialainen on lämpimämpi joissakin tilanteissa. Suomalainen pärjää hyvin itsekseen, miestä ei aina niin tarvita. Ja mehän olemme tottuneet siihen, että meitä tarvitaan.

Entä italialaisen naisen ikävin puoli? Mitä muuttaisit italialaisessa naisessa?
- Asenteen, ehdottomasti. Liioiteltu itserakkaus ja kuningatar-hakuisuus. Italialainen on kuin kävelevä malli, minne ikinä meneekään. Tämä on joskus todella voimia vievää, emmekä me miehet aina jaksa tätä asennetta. Italialaisen miehen maine gigolona maailmalla johtuu juuri tästä- olemme tottuneet palvomaan naista, koska nainen tietää kuinka saada mies palvomaan häntä. Italialainen nainen ei väsy koskaan yrittämään, mutta joskus italialainen mies väsyy ainaiseen flirttailuun, joka ei johda mihinkään. Ymmärrätkö, mitä tarkoitan?

Luulen ymmärtäväni. Kyllä, ymmärrän. Mennään eteenpäin. Tomi Metsäketo, suomalainen laulaja, joka rakastaa Roomaa, on juuri kertonut haluavansa Suomen kaduille enemmän hameita. Mitä eroa näet italialaisena miehenä suomalaisen ja italialaisen naisen pukeutumisen välillä? Haluaisitko lisää hameita Suomeen vai tuulipukuja Italiaan?
- Lisää hameita Suomeen. Suomalainen nainen on erittäin käytännöllinen ja itsenäinen. Itsenäisyys on johtanut ajan kuluessa ehkä siihen, että heistä on tullut vähemmän naisellisia. Italialainen nainen on erittäinen naisellinen, hän haluaa että häntä katsellaan. Päiden pitää kääntyä.

Vilpitön mielipiteesi suomalaisesta naisesta?
- He ovat kaiken kaikkiaan älykkäitä, itsenäisiä ja käytännöllisiä.

Eli suomalainen nainen on täydellinen. Virne silmäkulmassa.
-Aivan oikein. Tosin puhun rakkauden, en järjen äänellä. (nauraa)

Höh. Grazie, Marco. 
-Grazie. Posso baciare l'intervistatrice?

Si.