No niin, Ruotsissa on siis vietetty ne prinsessa Victorian häät  Daniel Westlingin kanssa kahdeksan vuoden seurustelun jälkeen. He olivat tutustuneet toisiinsa aikoinaan kuntosalilla. Tuoreen kirjan mukaan Danielilla on aatelisia sukupuussaan ja osalla on yhteyksiä Suomeenkin ja Venäjälle.

Häätilaisuuden turvallisuudesta vastasi 2.000 poliisia, 3.000 sotilasta ja runsaasti vapaaehtoisia. Häitä seuraamaan oli tullut yhteensä 2.000 toimittajaa, joista 700 ulkomaalaisia.

Presidentti Halonen oli puolisonsa kanssa paikalla, ja lahjoitti hääparille Iittalan lasiveistoksen. Myös ainakin Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö oli paikalla puolisonsa Vihreän puolueen puheenjohtajan Maria Wetterstrandin kanssa. Niinistö oli erityisen otettu kruununprinsessa Victorian ja tuoreen prinssi Danielin karismaattisesta tilanteen hallinnasta, ja arveli että pariskunnasta tulee aikanaan hyvä hallitsijapari.

 Ville Niinistön mukaan Suomen linnanjuhlat eivät ole mitään näihin häihin verrattuna. Suomen juhlista lähdetään puolilta öin kotiin. Kuninkaan linnasta viimeiset vieraat poistuivat vasta aamuviiden aikaan.

 Daniel oli kirkossa niin herkistynyt, että arkkipiispakin kuulemma liikuttui. Tuoreen prinssin puhe Viktorialle sai kyyneleet prinsessan ja monen muunkin silmiin.

Ruotsissa monet, jotkut papitkin, olivat närkästyneet siitä, että kuningas Kustaa «luovutti» morsiamen sulhaselle kirkossa, koska se on vastoin Ruotsin perinteitä. Jos olen oikein ymmärtänyt puolivälissä matkaa alttarille. Joidenkin mielestä tämä tapa ei kuulu naisen vapauteen, kun taas toisten  mielestä se tekee isän onnelliseksi.
 
(Kuulemma Suomessakin morsiamen «luovutus» on yleistynyt. Henkilökohtaisesti en näe siinä mitään pahaa. 
Minusta se on herttaista. Ja miksei  myös sulhasen äiti voisi viedä poikaansa siihen kirkon ulko-oven ja alttarin puoliväliin. )

Hääkakku oli kolme metrin korkuinen, yksitoista kerroksinen ja painoi 250 kiloa. Päivällisellä olikin peräti 600 henkeä, jotka eivät varmaankaan mahtuneet kaikki samaan saliin. (Olin keväällä mieheni sisaren pojan häissä. Siellä oli vain 150 vierasta. Eikä sekään sali aivan pieni ollut.)

Häiden kulut olivat 2,1 miljoonaa (20 miljoonaa kruunua), joista kuningas Kustaa XVI maksoit puolet, toisen puolen maksoi Ruotsin valtio.

Sen pituinen se.

                                                                    

 PS. Suomessa kuka tahansa saattoi seurata näitä häitä televisiossa. Täällä ei sitä mahdollisuutta ollut, joten keräsin tähän netistä joitakin tietoja. (RVC)