...  kirjoituksensa Journalisti-lehdessä: 
            
 RASISMI TAKAISIN


Toimittajat pyrkivät välttämään tosiasioita pehmentäviä kiertoilmaisuj
a ja kertomaan suoraan mistä on oikeasti kyse. Mutta sanan "rasisti" kiertoilmaisu "maahanmuuttokriittinen" tuntuu jääneen pysyvästi myös lehtikieleen.

Miten näin on päässyt käymään?

Hyvä analyysi tapahtuneesta löytyy toimittaja Taneli Heikan artikkelissa "Narun jatkoksi vaan".  - "Näin digirasistit muuttivat Suomen",  joka on julkaistu Nuorisotutkimuksen Kommentti-verkkolehdessä 20. toukokuuta.

Heikan mukaan koko maahanmuuton käsitteistö määriteltiin uudelleen digitaalisen median keskustelupalstoilla.

Maahanmuuton vastustajat nimesivät itsensä maahanmuuton kriitikoiksi ja kielsivät muita kutsumasta heitä  rasisteiksi. Lopulta termi levisi lehtikieleenkin, eikä rasisteja siis enää kutsuta rasisteiksi. 


                                   oooooooooooooo

PS.  Näin ulkosuomalaisena ihmettelen näitä tyyppejä,  jotka vastustavat maahanmuuttajia. 

Kuuluvatko niihin mahdollisesti  myös esimerkiksi ulkosuomalaisten puolisot?  Vaikka Soinikin sanoi heidät hyväksyvänsä. Kunhan vain elättävät itsensä työllä.  

Suomihan on loppujen lopuksi harvaan asuttu maa moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna.  Joten tilaa tulijoille kyllä olisi.

oooooooo                                     

Mieleeni muistuu kun aikoinaan, noin 11 vuotta sitten, olin viemässä kirjettä kotikyläni postiin. Sen piti lähteä Suomeen nk. Prioritaria-kirjeenä. Kyseinen palvelu oli vasta vähän aikaa ulotettu Italiasta EU-maihin ja eräisiin muihin maihin.  Virkailija vilkaisi ministeriön kiertokirjettä ja totesi, ettei Suomi kuulunut Euroopan unioniin! 

Miten niin ei kuulu?  Sehän on paraikaa puheenjohtajamaa, sanoin vähän närkästyneenä,  mutta samalla hiukan huvittuneena.

Virkailija tuijotti kiertokirjettä neuvottomana ja totesi: mutta täällä sitä ei mainita.  Onneksi apuun ehti toinen virkailija, joka näytti Prioritaria-palvelun seinämainosta, jossa Suomi oli mainittuna.

Väistämättä tuli mieleen, missä kumman periferiassa oli tullut synnyttyä. Eikä tuota tunnetta ollut omiaan vähentämään saksalainen sarjafilmi, jonka kotiin palattuani näin televisiossa. Siinä puhuttin toistamiseen Suomesta, jonne oli lento vain kerran viikossa!  Sic!

(RVC)