MIKÄ IHMEEN SUOMI-KUVA?

Sen jälkeen, kun ulkomainen media huomioi venäläismiehen kuoleman saunomiskisoissa Heinolassa, Suomen viestimet keskittyivät moneksi päiväksi tutkailemaan, mitä meistä suomalaisista puhutaan. Molemmissa iltapäivälehdissä haastateltiin brändiasiantuntijoita, joilta kyseltiin, kuinka tapaus vaikuttaa Suomi-kuvaan, hän kirjoittaa.

(Todellakin, mikä ihmeen Suomi-kuva?  Kyllähän tuosta tapauksesta täällä Italiassakin kerrottiin televisiossa ja lehdistössäkin. Mutta siinä kaikki!  Uutiset tulevat ja menevät! )

Kilpeläinen mietiskelee: Mihin Suomi-kuvan heikkeneminen vaikuttaisi? Vähenisikö turismi? Nauraisiko joku meille jossakin? 

Hän kertoo myös, että amerikkalaistoimittaja Robert Kaiser oli vieraillut Suomessa vuonna 2005 ja raportoinut matkasta The Washington Postin blogissaan: Suomalaiset ovat kuuluisia siitä, että he miettivät, mitä muut heistä ajattelevat maailmalla.

Kaiserilta oli kysytty vähän väliä: "Mikä oli Suomessa yllättävintä? Mistä pidit eniten? Mistä pidit vähiten? "

Jaakko Kilpeläisen johtopäätöksenä on se, että osa Suomi-kuvaa on se käsitys, että suomalaiset käyttävät paljon energiaa Suomi-kuvasta murehtimiseen!

Sattuvasti sanottu! Sanoisin. (RVC)