"Rakkauden apostoli" Tommy Tabermann on siirtynyt ajasta ikuisuuteen vaikean sairauden murtamana saattohoitokoti Terhossa, jossa hän ehti olla vain yhden vuorokauden. Häntä suremaan jäi Tuija (3. vaimo), jonka kanssa hän oli taittanut yhteistä polkua jo yli 20 vuotta, sekä kolme poikaa.

Rakastettu runoilija, suuri humoristi ja pehmeiden arvojen puolesta puhuja Tabermann puki hellyyden ja intohimon sanoiksi tavalla, johon yksikään muu suomalainen ei ole pystynyt.

Tommy oli viettänyt lapsuutensa Karjaalla. Hänen isänsä oli kotoisin Karjalasta ja äiti suomenruotsalainen. Kahteen vähemmistöön kuulumista oli vaikea unohtaa. Jo 14-15 vuoden iässä Tommy tiesi, että hänestä tulisi runoilija.  Olihan sitä paitsi suvussa muitakin kynäniekkoja.

Hän julkaisi esikoisteoksensa Ruusuja Rosa Luxemburgille vuonna 1970.  Varsinainen läpimurto tapahtui vasta vuonna 1974. Muutamassa viikossa kirjoitetusta "Tähtiä kämmenellä" runokirjasta tuli heti koko kansan suosikki ja häntä alettiin kutsua Rakkauden apostoliksi. Sen jälkeen hän julkaisikin joka vuosi vähintään yhden kirjan.

Tabermann oli myös tv-tähti. Hän toimitti suosittua  Uutisvuoto-ohjelmaa vuosina 19988-2006 Jari Tervon kanssa. (RVC)

Jatkuu