Tietokone varoittaa vaarallisista kännykkäpeleistä!

Rikolliset ovat alkaneet levittää kännykkäpelejä, joiden sisällä on vaarallinen haittaohjelma. Se alkaa soitella puheluja kalliisiin ulkomaisiin palvelunumeroihin. Käyttäjä huomaa asian vasta seuraavan kuun laskussa, jossa odottaa todella ikävä yllätys.

Yhdysvaltalainen tietoturvayhtiö Lookout varoittaa, että haittaohjelmia levitetään ainakin kahden pelin yhteydessä. Pelit ovat 3D Anti-Terrorist ja PDA Poker Art, jotka toimivat Windows-kännyköissä.

Rikolliset ovat ilmeisesti ottaneet sinänsä asiallisia pelejä, ja tehneet niistä haittaohjelmalla saastutetut versiot. Muutettuja pelejä on levitetty internetissä – jopa joissakin suosituissa mobiilipelipalveluissa.

Jopa satojen eurojen lasku!

Ohjelma alkaa soitella käyttäjän tietämättä kalliisiin ulkomaisiin palvelunumeroihin. Numero saattaa olla esimerkiksi Somaliassa, ja sen tulot menevät rikollisille.

Käyttäjää voi odottaa iso vahinko. Ylimääräinen puhelulasku voi olla kymmeniä tai jopa satoja euroja.

Tapaus on hyvä muistutus siitä, että myös matkapuhelimissa käyttäjän tulee olla varovainen uusia ohjelmia ladattaessa. Ohjelmia kannattaa ladata vain luotetuilta valmistajilta ja luotettavista palveluista.

Näin siis Tietokone!   Kannattaisi vähän valvoa myös, mitä jälkikasvu kännyköihiinsä lataa!   (RVC)