Vihreiden nuorisojärjestö kannattaa moniavioisia avioliittoja

Moniavioisia avioliittoja kannattava Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) ei usko, että moniavioisuus mahdollistetaan Suomessa lailla lähivuosina. Järjestön puheenjohtaja Inka Venetvaara sanoo HS:lle, että lainmuutos saattaa olla liian radikaali toteutuakseen lainkaan. Silti asiasta pitäisi hänen mukaansa keskustella.

"Se tuntuu olevan hirvittävän vaikea ja varmasti radikaalikin ajatus. Kun uudet ajatukset herättävät vastustusta, ne pyyhkäistään liian helposti kokonaan agendalta", hän sanoo.

 ViNOn kanta moniavioisuuteen nousi otsikoihin Iltalehden kerrottua tiistaina, että järjestö haluaa suomalaisille mahdollisuuden moniavioisuuteen. Jo aiemmin aiheeseen tarttui kokoomusta lähellä oleva sanomalehti Nykypäivä.

Venetvaara sanoo, että asia on kirjattu järjestön periaateohjelmaan jo vuonna 2009: "Avioliittolakia on muutettava siten, että laki ei määrittele puolisoiden sukupuolta eikä lukumäärää", ohjelmassa kirjoitetaan.

 Moniavioisuus ei Venetvaaran mukaan ole vihreiden nuorten "prioriteettilistan kärjessä tällä hallituskaudella". Hän sanoo, että lakimuutosta vastustavien pitäisi kuitenkin pystyä perustelemaan, miten moniavioisuus häiritsisi muiden elämää. Hän myös korostaa, että moniavioisuuden on perustuttava vapaaehtoisuuteen.

"Kuka ulkopuolinen voi mennä sanomaan, mikä on paras tapa elää. Perheitä on niin monenlaisia ja jokainen on tilanteensa itse valinnut. Mitä enemmän rakkautta, sitä parempi."

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoi tiistain Iltalehdessä, ettei puolue ole nuorisojärjestönsä kanssa samalla kannalla. "Olemme tässä asiassa konservatiivisempia kuin nuorisojärjestömme."

PS.  Kaikkea sitä saakin lukea tosiaan.  Tuntuu siltä, että vihreät nuoret eivät todellakaan ymmärrä, mistä on kyse. On kuin mentäisiin vuosituhansia taaksepäin.  Tosin silloin vain miehillä saattoi olla useampia vaimoja.  Onneksi en usko, että olisi kovinkaan montaa naista ja varsinkaan miestä, joka kyseiseen systeemiin suostusi.  Vai olisiko kenties italialainen Melania vielä hengissä, jos moniavioisuus olisi Italiassa sallittu?  En usko, että italialaiset  naiset  moniavioisuutta hyväksyisivät ja miehet vielä vähemmän. Enkä usko, että se Suomessakaan hyväksyttäisiin. Onneksi!

( RVC)