.... joka kolmanteen avioeroon

Facebook mainitaan joka kolmannessa avioerohakemuksessa, kertoo Britanniassa tehty selvitys. Facebook vauhdittaa avioeroja kolmella eri tavalla.  Selvityksen on tehnyt Britanniassa toimiva avioeroihin erikoistunut Divorce-Online-nettipalvelu. Se kertoo tuloksista esimerkiksi Zdnet-uutispalvelulle.
        Nettipalvelu tutki joulukuussa 5000 avioerohakemusta. Näistä hakemuksista 33 prosentissa mainittiin Facebook. Vertailun vuoksi esimerkiksi suosittu mikroblogi Twitter mainittiin ainoastaan 0,4 prosentissa tapauksia.
        Samanlainen selvitys tehtiin kahta vuotta aiemmin, joulukuussa 2009. Silloin Facebook mainittiin 20 prosentissa hakemuksia. Facebookin jonkinlainen osuus avioliittojen kariutumisessa on siis yleistynyt.

Kolme Facebook-ilmiötä avioeroissa

Yleisin syy ongelmiin on se, että puoliso lähettää Facebookissa asiattomia viestejä vastakkaisen sukupuolen edustajalle. Yhteisöpalvelu voi lisätä tällaisten ongelmien määrää. Facebookissa on helppo luoda kontakteja esimerkiksi vanhoihin koulu- tai työkavereihin. Tuttavallinen yhteydenpito saattaa Facebookissa muuttua pikku hiljaa läheisemmäksi. Toisaalta asiattomasta viestittelystä voi myös jäädä Facebookissa helpommin kiinni.
         Toinen Facebookin liittyvä ilmiö on se, että erilleen muuttaneet puolisot syyttelevät toista osapuolta nettipalvelussa. Ilkeät kommentit voivat vauhdittaa avioeron syntymistä.
        Kolmas avioerohakemuksissa mainittu asia liittyy käyttäjän Facebook-kavereihin. Toisinaan he raportoivat käyttäjälle tämän puolison tekosista. Nämä tiedot voivat johtaa avioeroon.

PS. OH HOH!  Olipa uutinen!  No jos se nyt Facebookista johtuu, niin eipä ole kovin hyvissä kantimissa ollutkaan tuo avioliitto!