UUSI SUURLÄHETTILÄÄMME
PETRI TUOMI-NIKULA

 

Petri Tuomi-Nikula  on työskennellyt Ulkoasiainministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston osastopäällikkönä vuodesta 2005, ja sitä ennen Suomen Bonnin-, Wienin- ja Lontoon edustustojen lehdistö- ja kulttuurivirkamiehenä.

Hän oli Suomen ensimmäisen EU-puheenjohtajuuden pääsihteeri 1996-2000, Kansainvälisen tiedottamisen neuvottelukunnan, KANTINEn pääsihteeri 1989-2000, Finland Promotion Boardin puheejohtaja vuodesta 2005, Jorma Ollilan johtaman maabrändivaltuuskunnan jäsen.
Tuomi-Nikula oli käynnistämässä MTV3:n Kymmenen uutisia 1980. Sitä ennen hän työskenteli toimittajana mm. Suomen tietotoimistossa ja Vaasa-lehdessä. 2000-2003 hän toimi ICL Invian (Fujitsu) viestintä- ja markkinointijohtajana.

Uuden suurlähettilään puoliso on naistentautien erikoislääkäri Merja Tuomi-Nikula (omaa sukua Pörhö).

Petri Tuomi-Nikula on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopisto (poliittinen historia).  Hän on opiskellut myös Columbia Yliopistossa, New York issa vuonna1992.

Paitsi suomalainen diplomaatti uusi suurlähettilläämme on myös kulttuurivaikuttaja. Hän on Pro opera-yhdistyksen perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja 1990-luvulla,  Suomen Museoliiton puheenjohtaja ja Savonlinnan oopperajuhlien hallituksen jäsen  vuodesta 2009 lähtien. Fulbright-stipenditoimintaa Suomessa rahoittavan säätiön hallituksen puheenjohtaja hän on vuodesta 2005 lähtien.

Hän on myös  julkaissut kirjan Kuningasbasso - Ooppera Matti Salmisen elämä. WSOY 1994.

                                                                 oooooo

Mansikan toimitus toivottaa suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikulan tervetulleeksi Roomaan.  Toivomme hänen ja puolisonsa viihtyvän Italiassa,  ja uskon että Mansikan lukijatkin yhtyvät  tähän toivotukseen!  (RVC)