.... Euroopan presidenttejä koolle Suomeen

Tasavallan presidentti Tarja Halonen isännöi 10. - 11. helmikuuta Helsingissä tapaamisen, johon osallistuu kahdeksan Euroopan maan presidentit. Osallistumisensa ovat vahvistaneet  Italian, Itävallan, Latvian, Portugalin, Saksan, Slovenian ja Unkarin presidentit.
         Presidentit käyvät keskusteluja kolmesta teemasta, joita ovat Euroopan vahvuudet globaalissa maailmassa, eteläinen naapuruus ja erityisesti Pohjois-Afrikan tilanne sekä suvaitsevaisuus ja syrjinnän ehkäiseminen. Suvaitsevaisuutta käsittelevään istuntoon osallistuu vierailevana puhujana Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjörn Jagland.
         Helsingin Kalastajatorpalla järjestettävien työistuntojen lisäksi presidenttien ohjelmassa on päivällinen Presidentinlinnassa sekä risteily jäänmurtaja Urholla.
         Helmikuun presidentinvaalissa valittavalla tulevalla tasavallan presidentillä on tapaamisen yhteydessä mahdollisuus esittäytyä presidenteille.
         Myös presidenttien puolisoita osallistuu tapaamiseen ja heille järjestetään erillistä ohjelmaa. Puolisoiden ohjelmassa on mm. tutustuminen Helsingin designpääkaupunkivuoteen, Musiikkitaloon sekä Gallen-Kallela-museoon.
         Presidenttien epävirallisia tapaamisia on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Suomessa tapaaminen järjestettiin edellisen kerran vuonna 2005.