Sinipaidat saivat takkiinsa ja ovat nyt palanneet mittaamattomien buuausten saattelemana kotiin. Ei aivan ihanteellinen tervetulo-seremonia. Toimittajat, valokuvaajat ja ennen kaikkea surulliset maansa ja melkein oman sinipaitansa myyneet fanit osoittavat syyttävät sormensa ja tuomionsa maailman masentuneimmille pelaajille lähes koko maailman nauraessa vieressä. Farssi on kuin suoraan huonosta avioliitosta. Mies ei tuo kunniaa ja gloriaa kotiin, vaimo pettyy ja nalkutus on valmis. Ja niin mies astelee kotiovesta sisään häntä koipien välissä hiljaa, sanomatta sanakaan - vaimon kipittäessä syyttävä sormi viuhuten miehen perässä ajattelematta juuri lainkaan mies-paran kipeitä tunteita, kansankokoisen kolhun saanutta egoa ja murusina maahan rapissutta ammattiylpeyttä. Kotiin palaa murtunut mies, joka tuntee tuskallisen elävästi sen suuren epäonnistumisen ja häpeän tuskan rinnassaan, poltteen, joka lähti matkaan säkenöivänä toivon kipinänä, mutta joka sammui kuin juhannuskokko alta aikayksikön. Koska aina ei voi vain voittaa. Ei edes joka 4. vuosi. Mutta hyvän avioliiton ainekset ovatkin juuri siinä, rakkaus säilyy, niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Nel bene e nel male.
        Kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi, Italia tykittää poikien päälle raivoissaan mutaa koko kansan edestä. Viimeisimmän ristin poikien synneille latasi perjantaina ilmestyneen lehden pilakuva, jossa jokaisen pelaajan pelipaikan kohdalle on asetettu sininen arkku. Sellainen Italia on. Intohimoinen, niin hyvässä kuin pahassa. 4. vuoden takaiset sankarit ovat yhtä rakastettuja kuin torakka lounaspastassa.
        Mutta rakkaat aviopuolisot, rajansa kaikella. Onhan pian taas 4 vuotta kulunut ja nälkä kasvanut. Aika parantaa haavat tai ainakin arpeuttaa ne siedettäviksi. Koska aina ei voi vain voittaa. Ei edes joka 4. vuosi. Muistakaa, niin hyvässä kuin pahassa. Jokin kuitenkin sanoo, ettei kaikki ole vielä tässä. Perästä kuuluu ja pilakuva synnyttää vielä paljon avioliiton sisäisiä diplomaattisia haasteita.

       Valmistautukaa, Italia aloittaa pian parisuhdeterapian!

 

Kuva

  
KIITOS, KARKKI!  Osuit aivan naulan kantaan.  Jotkut ottavat vain rusinat pullasta!  (RVC)