Presidentti Tarja Halosen tervehdys ulkosuomalaisille  6.12.2010

Suomi on osa kansainvälistyvää maailmaa. Olemme Euroopan unionin jäsen ja aktiivinen toimija monissa kansainvälisissä järjestöissä, kuten Yhdistyneissä kansakunnissa. Talouselämämme on nopeasti kansainvälistynyt. Globalisoituneessa maailmassa taloudelliset mahdollisuudet, joskin myös haasteet ovat kasvaneet.
 
Ihmisten itsensäkin liikkuvuus on lisääntynyt. Suomesta mennään ja Suomeen tullaan jokaisessa elämänkaaren vaiheessa. Nuorille kansainvälisyys on luonteva asenne. Työelämän aktiivisina vuosina monet ihmiset ovat ulkomailla työtehtävissä jonkin aikaa tai muuttavat Suomesta pysyvästikin. Vielä eläkepäivät puolestaan saattavat merkitä joillekin muuttoa ulkomaille ainakin osaksi vuodesta.
 
Te, suomalaiset maailmalla, olette osaltanne Suomi-kuvan luojia omassa yhteisössänne. Te myös välitätte Suomeen ulkomailla saamianne vaikutteita ja rikastutatte näin suomalaisuutta. Ulkomailla luomanne verkostot ovat hyödyllisiä. Meille kaikille on tärkeää, että teidän ulkosuomalaisten yhteydet Suomeen säilyvät vahvoina.
 
Lämmin tervehdykseni Suomen 93. itsenäisyyspäivänä!
 
 
Tarja Halonen
Tasavallan presidentti
 
* * *