....  Presidentti Tarja Halonen vieraili Italiassa viime viikolla

Vierailusta kertova juttu on vielä vähän kesken,  ja julkaisen tässä muistin virkistämiseksi seuraavan artilkkelin siitäkin huolimatta, että tällä kertaa ilmapiiri oli aivan toinen.  Siitä kerrotaan seuraavassa postauksessa.   
                               

Berlusconin Suomi-sammakoita
 
Berlusconi on vuosien varrella laukonut useita suorasukaisia kommentteja Suomesta. Siksi keskiviikkona olikin syytä jännittää, pääsisikö Berlusconilta jälleen lipsautus Suomeen liittyen. Ei päässyt.

Keskiviikkoisen tapaamisen kunniaksi Iltasanomat listasi Italian pääministerin pahimmat sammakot.

2001: "Eiväthän suomalaiset edes tiedä, mitä prosciutto on."
Berlusconi aloitti Italian ja Suomen välisen ruokasodan, kun hän tölväisi suomalaista ruokaa. Tuolloin kiista EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikasta riehui Suomen ja Italian välillä kuumana. Berlusconi oli tietenkin sitä mieltä, ettei Suomi ansaitse virastoa. Hän tokaisi, etteivät suomalaiset edes tiedä, mitä prosciutto (ilmakuivattu kinkku) on.

Tästäkös Italian kinkuntuottajat innostuivat, ja silloinen pääministeri Paavo Lipponen sai pian lahjaksi aidon  parmankinkun.

2005: "Verestin playboyn taitojani vedotessani Haloseen"
Kuten arvata saattaa, Italia sai lopulta vaatimansa viraston. Berlusconi paljasti elintarvikeviraston vihkimistilaisuudessa Parmassa, kuinka virasto saatiin Italiaan.

- Ratkaisua etsittäessä on käytettävä kaikkia mahdollisia aseita. Siksi verestin playboyn taitojani etäisestä menneisyydestä vedotessani (Suomen) presidenttiin, Berlusconi sivalsi.

2008: "Kaatumaisillaan oleva puukirkko"
Berlusconin ympärillä kiehunut seksiskandaali vuonna 2008 toi yllättäen tapetille myös suomalaiset puukirkot. Eräs Berlusconin virka-asunnolla öitä viettänyt seuralaispalvelunainen nauhoitti pääministerin kanssa käymiään keskusteluja.

- Olin Suomessa. He näyttivät minulle kaatumaisillaan olevan puukirkon. Meillä täällä on 40 000 historiallista kohdetta kaikkine aarteineen, 3 500 kirkkoa ja 2 500 arkeologista paikkaa. Tämä on Italia, Berlusconi pauhasi eräällä nauhoitteella.

Aluksi epäiltiin, että tölväisy olisi liittynyt Berlusconin vuoden 1999 Suomen-vierailuun ja Petäjäveden vanhaan puukirkkoon. Hieman myöhemmin tölväisyn uskottiin puolestaan koskeneen Kerimäen suurta puukirkkoa.

Lopulta Iltasanomat  kertoi viime kesäkuussa, että Berlusconin kuvailema kirkko sijaitsee todennäköisesti Seurasaaressa, jossa Berlusconi vieraili vuonna 1971.

Tällä kertaa  sammakoita ei siis  ollut, vaan Presidentti Halosen tapaaminen pääministeri Silvio Berlusconin kanssa sujui ystävällisissä merkeissä, mistä saatte pian lukea Mansikka-lehdessä.  (RVC)