Hei kaikki perheet,

Meillä oli toissa syksynä marraskuussa n. 3 vk, kotitalousharjoittelija Kuopiosta. Kyseessä on siis talouskoululainen, usein n. 19-20 vuotias ylioppilas, joka ennen jatko-opintoja suorittaa talouskoulukurssin, joka kestää n. 4-5 kk. Sinä aikana he opiskelevat kotitalouteen ja kotiterveydenhuoltoon, kodinhuoltoon jne liittyviä asioita. Itse olen käynyt aikanaan sellaisen koulun ja se oli todella hyvä. 
        
 Tänä päivänä nämäkin koulut kansainvälistyvät ja haluavat lähettää kurssilaisia ulkomaille perheisiin ns. kulttuurivaihtoon. Kyseessä olisi Kuopion talouskoulu ja sieltä olisi tulossa 2 mukavaa ja reipasta tyttöä n. 3 viikoksi toukokuussa kotiinne, jos joku teistä olisi valmis ottamaan vastaan. Siis tarvittaisiin 2 perhettä eli 1 tyttö/perhe.
         
Tytölle tulisi antaa nukkumispaikka/huone ja ylöspito kotitalousvaihdon aikana. Hänestä ei perheelle makseta mitään eikä hänelle tarvitse antaa rahaa. Viikkoon kuuluu n. 30-40 työtuntia ja se on perheen kanssa sovittavisssa. Hän siis auttaa siivoamisessa ja kodinhoidossa, keittiössä, lasten hoidossa yms. Heillä on koulutehtäviä oleskelun aikana ja lopussa perheen tulee antaa koululle arvostelu valmiille lomakkeelle. 
       
 Jos joku teistä ystävällisesti olisi kiinnostunut ottamaan tällaisen nuoren "kotiavun" muutamaksi viikoksi, voitte ottaa suoraan yhteyttä: 

Sari Multasuo, opettaja
Kuopion talouskoulu
Asemakatu 4
70100 Kuopio
e-mail:
[email protected]
 Puh. 044 0355627 
tai lisätietoja kokemuksesta voi antaa allekirjoittanut tai 
Virpi Virta Riminiltä, hänellä on jo kokemusta 2 kertaa tällaisistä tytöistä:
[email protected].  

T.. Marja-Liisa Varis
[email protected]


ooooooooooooooooooooo

PS. Toivottavasti näille tytöille löytyy mukava harjoittelupaikka! 
T.   Mansikan toimitus  :-))