…. Hanna Karttunen

En juurikaan seuraa Italian televisio-ohjelmia, paitsi viime aikoina melkein joka lauantai italialaista versiota Tanssii tähtien kanssa (Ballando con le stelle). Parina lauantaina ovat nyt olleet mukana myös suloiset lapsitanssijat. Todella söpöjä ja hienosti he tanssivatkin.

Ohjelman kohokohtana oli kuitenkin viime lauantaina uskomattoman upea ulkopuolinen tanssiesitys, jonka suorittivat suomalainen Hanna Karttunen ja Slavick Kryklyvyy (tulikohan tuo sukunimi oikein?). Se oli tosi mahtava esitys. Varsinaisia akrobaatteja kumpikin. Hanna on uskomattoman notkea, ja he tanssivat todella hienosti yhdessä. En ole ikinä nähnyt niin upeaa tanssia. Toivottavasti saamme nähdä heitä televisiossa jatkossakin. 

Uteliaisuuteni tietenkin herätti naistanssijan suomalainen nimi, varsinkin kun sukulaisteni joukossa on myös Karttusia. Aamulla kiirehdinkin heti etsimään netistä tietoa Hannasta.

Englannin kielellä löytyi paljonkin tieoa hanestä, mikä onkin luonnollista, koska hän asuu nykyään Englannissa.   Mikäli oikein ymmärsin, hän on asunut aiemmin myös Etelä-Afrikassa.  Lopulta löytyi myös suomenkielinen artikkeli, jossa kerrottiin, että hän oli vielä Suomessa asuessaan -  yli 10 vuotta sitten -  latinaistanssien  SM-ykkönen silloisen partnerinsa kanssa. Niin ja kerrottiinhan siellä sekin, että hän on Raahesta kotoisin. Hyvä Raahe! Ja HYVÄ SUOMI!   (rvc)