Auttaako miehesi kotitöissä? 

 

Jos auttaa, onko hän aina tehnyt niin, vai onko kyseessä uusi ilmiö. Olisi kiva kuulla tai lukea Mansikan lukijoiden kokemuksia kotitöiden jakamisesta, mitä Suomessa on tehty jo pitkään.  Siis mitä tapahtuu italialais-suomalaisessa perheessä? 


Jenni Merosen artikkelissa Kaleva-lehdelle käsitellään aihetta italialaisessa perheessä. Haastasteltu mies totesi, ettei 1970-luvulla yksikään mies tehnyt ruokaa. Tilanne on muuttunut, ainakin tämä Jennin haastattelema mies auttaa keittiössä ja tiskaakin joskus. Kokkaavienkin miesten määrä on kuulemma lisääntynyt rajusti. Ja nuoret miehet voivat kuulemma tarvittaessa tarttua myös mappiin.


Omasta puolestani voin todeta, että mieheni on osallistunut kotitöihin ihan kiitettävästi jäätyään eläkkeelle.  Hän tiskaa asiat ja pesee keittiön lattiankin kerran päivässä. Ja voi hän välistä imuroidakin.

Pyykin pesunkin hän hoitaa lähes kokonaan. Pesukone on kellarissa, ja mieheni huolehtii sen täyttämisestä, käyntiinpanosta ja pyykin ripustamisesta. Minä kyllä sitten silitän ne. Näin siis meillä! 

ENTÄ TEILLÄ?    

Sinäkin voit kertoa kokemuksistasi ja lähettää mielipiteitäsi osoitteeseen ritviecav(at)gmail.com. Halutessasi voit käyttää myös nimimerkkiä kirjoituksessasi. Sekä lyhyet että pidemmät vastaukset otetaan ilolla vastaan!  Voitte tietysti halutessanne vastata myös kommenteissa!   

                          
PS.  Olen ollut huomaavinani, että monet miehet tykkäävät grillaamisesta, joten jättäkäämme heille se tehtävä ilomielin!