Mitä sinä tiesit tontuista?

Ainakaan minä en tiennyt sitä, että tonttupariskunta saa aina kaksoset. Enkä tiennyt sitäkään, että tonttu on kokoonsa nähden seitsemän kertaa vahvempi kuin ihminen.  Sitä paitsi tontut elävät rutkasti ihmisiä iäkkäämmiksi. Nelisatavuotiaina  he alkavat hieman kangistua ja menettää muistiaan. ( Ja minä kun olen jo nyt alkanut unohdella asioita.) Iäkkäämmillä tonttunaisilla alkaa kuulemma 350-vuotiaina ilmetä vähäistä parrankasvua.

Näistä asioista kertoo kuulemma Suuri tonttukirja, jota itse en ole onnistunut saamaan käsiini.  Sen aikaansaivat aikoinaan alankomaalainen taiteilija Rien Poortvliet ja hänen tiedemiesystävänsä Wil Huygen. Heidän tutkimuksiensa ansiosta me maallikot tiedämme nykyään paljon enemmän kuin ennen tonttujen salaperäisestä maailmasta.

Minä kylläkin kovasti mielelläni haastattelisin jotakuta tonttunaista, miksei tonttumiestäkin, jotta saisimme lisätietoa tonttujen ihmeellisestä ja edelleenkin kovin salaperäisestä maailmasta.  Vai onko joku lukijoistani kenties nähnyt joskus tuollaisen iäkkään tontun?  Jos on, niin haastattelisin mielelläni häntäkin. 

Kerron lähiaikoina lisää siitä, mitä Vappu M Kuittinen on kirjoittanut artikkelissaan Tontuilla on ihmeellinen menneisyys, joka on aikoinaan julkaistu paperisessa Mansikassa vuosia sitten.  Hän kertoo artikkelissaan muun muassa eri tonttulajeista,  ja senkin miksi tontuilla on punainen pipo.  Se on kuulemma mahtava taikaväline,  jonka avulla tonttu voi yhtäkkiä muuttaa itsensä näkymättömäksi.  Minullakin on punainen pipo, mutta näkymättömäksi en ole onnistunut muuttumaan. Pikemminkin päinvastoin.  Taitaa olla jotain aivan erikoismateriaalia se oikeiden tonttujen pipo.  Mahdollisesti peräisin jostain avaruudesta. Kenties suorastaan kuusta.  Kukapa tietäis sen? (RVC)