1366565.jpg

Oli juhla ja juhannusilta
ja koivut ja seppeleet,
soi laulelot rantamilta
ja helkähti säveleet. 
Oli suvisen riemun raiku
ja liekissä kokkopuut,
kävi karkelo, kiiri kaiku.
oli naurussa nuorten suut.

Niinhän se oli omaisille, sukulaisille, ystäville ja tutuille ja tuntemattomille siellä Suomessa.  Muista en tiedä varmuudella, mutta ainakin minulla on eniten ikävä sinne Suomeen juuri näinä suurimpina juhlapyhinä.  Ja varsinkin juhannuksena, jota täällä ei edes vietetä ollenkaan. 

Juhlitaanhan sitä juhannusta tosin Italian suomalaisten keskuudessa jonkin verran, mutta onhan siinä silti suuri ero. Ei ole koivuja eikä kokkoa.  Tai no, kerran kyllä Sisiliassa sikäläisen Suomi-kerhon järjestämissä juhannusjuhlissa sellainen oli meren rannalla. Ja juhannuspäivänä pääsimme näkemään sikäläisiä koivujakin ja tunnelma oli melkein kuin Suomessa. Se oli mahtava juhannus, jota muistelen lämmöllä. Lämpimiä terveisiä sinne Sisiliaan, jos joku sikäläinen "eksyisi" Mansikan sivuille!

No, kyllähän minäkin sinne Suomeen olen menossa elokuussa Muruni kanssa. Mutta kenties jonain tulevana vuonna voimme mennä sinne jo Juhannuksen aikoihin, kun kesä on (yleensä) siellä kauneimmillaan.  

Mansikka toivottaa oikein ANTOISAA KESÄÄ kaikille lukijoilleen.  Emme kuitenkaan laita lappua luukulle, ainakaan vielä, vaan ilahdutamme lukijoitamme kirjoituksilla aina silloin tällöin. Tai ainakin toivon, että ne ilahduttavat lukijoitamme. Lähiaikoina Mansikkaan on tulossa mm. Pertti Lepistön arvostelu Monikulttuurinen perhe-kirjasta. Siis miehen näkökulma aiheeseen, jota muuan kriitikko oli kaivannut. Pari muuta arvostelua on jo julkaistu Ummet ja lammet-blogissani (ritviecav.wordpress.com). 

Kotimaani ompi Suomi,
 Suomi armas synnyinmaa.
Siellä valkolatva tuomi
ahon laittaa reunustaa.

Siellä synnyin, sinne mieli
palaa mailta maailman.
Taaton maa ja maamon kieli
kuinka teitä rakastan.

HAUSKAA KESÄÄ KAIKILLE!
 Missä sitten liikuttekin! 
(RVC)

 Pusu