Ulkoasiainministeriö 28.12.2010  9.20

Suomen Rooman-edustustojen pommiepäilyt osoittautuivat aiheettomiksi

Suomen Rooman-suurlähetystössä on 27. joulukuuta tarkistettu postitse tullut lähetys, joka vastasi Italian viranomaisten antamia tuntomerkkejä kirjepommien tunnistamiseksi. Eri osoitteessa sijaitsevassa Suomen Vatikaanin-suurlähetystön Rooman-toimipisteessä (Villa Lante) on samoin perustein tarkistettu postilähetys niin ikään 27. joulukuuta.

Italian turvallisuusviranomaiset totesivat molemmat lähetykset vaarattomiksi. Vastaavia vääriä hälytyksiä on Roomassa ollut maanantaina useita.

Sveitsin ja Chilen suurlähetystöissä räjähti kummassakin kirjepommi torstaina 23. joulukuuta. Maanantaina 27. joulukuuta löytyi samankaltainen kirjepommi Kreikan suurlähetystöstä, mutta se ei räjähtänyt.

Italian viranomaiset antoivat 23. joulukuuta kaikille Roomassa toimiville suurlähetystöille tarkat ohjeet epäilyttävien postilähetysten varalta. Suomen suurlähetystöissä toimitaan näiden ohjeiden mukaan. Juhlapyhien vuoksi Suomen suurlähetystössä on melko vähän henkilökuntaa.

PS. Uskomatonta!  Ei voi kuin todeta, että hulluja on monenlaisia. Mitähän noilla pommittajilla olkein on mielessä? Sitä on todella vaikea ymmärtää!!!