Selailin vanhaa muistikirjaani, ja siinä oli seuraava aikoinaan vanhasta City-lehdestä (marraskuu 1993) leikattu huvittava kirjoitus.

PALELEVA ITALIAANO

Dialessi Massimo palelee pikkutakissaan, villatakki sidottuna kaulan ympärille. Hän on läpikulkumatkalla Italiasta New Yorkiin - eksyi Helsinkiin, kun matkan hinta saatiin vuorokauden pysähdyksellä halvemmaksi. Mies näyttää (näytti) eksyneeltä, olemme ensimmäiset suomalaiset, joiden kanssa hän keskustelee.

Ensi visiitti Helsinkiin ei tunnu tehneen mieheen ainutlaatuista vaikutusta. Iltapimeällä hän oli kyllä tallustanut katsomaan merta ja satamaa - "vai oliko se järvi". Ja käynyt illallisella turvallisesti McDonaldsilla. Massimo on (oli) valmis tulemaan Suomeen uudestaan, ei vain kysyttäessä keksi ainoatakaan syytä, miksi. Ja kietoo villapuseroa tiukemmalle.

Toim. huom:  Näin siis City-lehti. Suomalaiset, tarkemmin sanottuna Suomessa asuvat sisäsuomalaiset, nauravat tuolle jutulle, koska hekään eivät välttämättä tiedä montaa syytä, miksi pitäisi tulla Suomeen uudestaan tai ollenkaan ensimmäistäkään kertaa.

Poikkeuksen tekevät tietysti ulkosuomalaiset! Kun on lähellä, niin puskee, kun on kaukana, niin AMMUU, AMMUU, AMMUU!!!

ooooooooooooooo

PS. Italialaisiin lehtiin voisi kirjoittaa talvella palelevista suomalaisista. Kun ei monestikaan ole kunnon lämmityksiä taloissa Suomen tapaan, ja on pakko pitää kaikki pässin pökkimät päällä. Näin on ainakin meillä, kun huoneet ovat neljän metrin korkuisia, niin eihän pirukaan niitä huoneita lämmitä. Onneksi ollaan menossa kesää kohti lämpimään.