Tervetuloa Turkuun
 SUOMI SYDÄMESSÄ-tapahtumaan
heinäkuussa 2011

o

Siirtolaisuusinstituutti järjestää Turussa 1.-4.7.2011 suuren ulkosuomalaisjuhlan Suomi Sydämessä. Tilaisuus on tarkoitettu ulkomailla asuville suomalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Suomestahan on muuttanut lähihistorian aikana noin 1.3 miljoonaa henkeä, joista noin miljoona on jäänyt ulkomaille pysyvästi.

Suomi Sydämessä-juhlien aikana pidetään esitelmiä, näytellään, tanssitaan ja urheillaan. Samoin eri viranomaisilla ja järjestöillä on omat informaatiotiskinsä, joilla he palvelevat ulkosuomalaisia. Alueellisissa työryhmissä keskitytään eri maissa ja mantereilla asuvien ulkosuomalaisten erityiskysymyksiin.

Järjestäjät toivottavat tervetulleiksi mahdollisimman paljon ulkosuomalaisia kulttuurin ja urheilun edustajia sekä ryhmiä. Kaikille halukkaille esiintyjille ja esiintyjäryhmille on
tarkoitus saada esiintymisfoorumi. Tilaisuuden pääkielet ovat suomi ja englanti.
Juhlat järjestetään Turun keskustassa kolmessa paikassa: Siirtolaisuusinstituutissa, VPK:n talolla sekä merimuseo Forum Marinumissa.

Tilaisuus aloitetaan juhlavalla marssilla kauppatorilta Tuomiokirkko-aukiolle. Siellä järjestettävässä juhlatilaisuudessa puhuu mm. Suomen uusi arkkipiispa.

Ulkosuomalaisjuhlien aikaan Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki, joten oheistapahtumia on vierailijoille muutenkin yllin kyllin.

Siirtolaisuusinstituutti on vuonna 1974 perustettu tutkimus- ja dokumentaatiolaitos. Se on ainoa laatuaan Suomessa. Instituutilla on laaja kirjasto, arkisto ja siirtolaisrekisteri, jotka palvelevat käyttäjiä myös netin kautta. Instituutin rahoituksesta vastaavat opetusministeriö ja Turun kaupunki.

Suomi Sydämessä-tilaisuudesta löytyy lisätietoa Siirtolaisuusinstituutin kotisivuilta
www.siirtolaisuusinstituutti.fi/usj/

Suomi Sydämessä-tilaisuuden pääkielet ovat suomi ja englanti.
 
Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan ulkosuomalaisjuhlaamme. Toivomme myös, että voisitte mahdollisimman paljon informoida tilaisuudestamme omien verkostojenne ja yhteyksienne kautta.
 
Annamme tilaisuudesta mielellämme lisätietoja. Tietoa löytyy jo nyt myös kotivisuiltamme
www.siirtolaisuusinstituutti.fi/usj/
 
Syyskuussa avaamme lopulliset kotisivut. Järjestäjien puolesta tiedusteluihin vastaa tutkimusassistentti Heini Hartikainen. Hänen yhteystietonsa ovat alla.
 
Hyvää kesää,
 
Ismo Söderling                                                                                      Heini Hartikainen
Johtaja                                                                                                  Tutkimusassistentti
Siirtolaisuusinstituutti                                                                              Siirtolaisuusinstituutti
+358-50-511 3586                                                                               +35822840 457
[email protected]                                                                                         [email protected]
 

Osoite / Address:
Siirtolaisuusinstituutti
Eerikinkatu 34, 20100 TURKU 

Puh. / Tel. +358-2-2840 443;   FAX +358-2-2333 460

www.siirtolaisuusinstituutti.fi
www.migrationinstitute.fi