New York Times -lehti listasi Helsingin vuoden 2012 maailman toiseksi parhaimmaksi matkailukohteeksi Panaman jälkeen. Kolmannelta sijalta löytyi Myanmar, joten ihan tavanomaisia kohteita ei kärkeen yltänytkään. Helsinkiä suositeltiin luonnollisesti jo siitäkin syystä että kaupunki toimii tämän vuoden maailman designpääkaupunkina.
          
 Maininnan saivat hyvätasoiset ravintolat ja uusina mielenkiintoisina kohteina Musiikkitalo ja Design District –ostosalue. Lista kattoi 45 kiinnostavinta matkakohdetta maailmassa. Pohjoismaista listalle pääsi Helsingin lisäksi Ruotsin Taalainmaa (sija 44).

http://travel.nytimes.com/2012/01/08/travel/45-places-to-go-in-2012.html?pagewanted=all

Suomessa onnistutaan

 Vuodesta 2005 saakka laaditun Failed States Index –tilaston mukaan Suomi onnistui parhaiten maailman maista viime vuonna. Arvioinnissa huomioidaan maiden sosiaalista, taloudellista ja poliittista tilannetta. Erityisesti Suomen oikeus- ja turvallisuustaso sauvat erinomaiset arviot. Onnistumistilaston takana on yhdysvaltalainen rauhansäätiö Fund of Peace. 
        
 Mukana arviossa on 177 maata ja materiaalina paremmuuslistan laadinnassa käytetään eri puolilta maailmaa kerättyjä artikkeleita ja raportteja. Maista arvioidaan 12 ominaisuutta ja ne pisteytetään 1-10. Mitä vähemmän maa saa yhteispisteitä, sitä tasapainoisempi sen tilanne on. Korkeat pisteet kertovat puolestaan riskialttiista tilanteesta.

 Suomelle pisteitä kertyi 19,7 ja listan hännillä olevalle Somalialle 113,4.

Listan voittaja on ollut viisi edeltävää vuotta Norja. Nyt se jäi sijalle 2. Vuodesta 2006 alkaen arvioitu Suomi on tavoitellut aiemminkin kärkisijoja sijoittuen sijalle 2 lukuun ottamatta vuotta 2006, jolloin sija oli 3.

http://www.fundforpeace.org/global/?q=fsi-grid2011

 Vähän korruptoitunut maa

Transparency Internationalin vuosittainen vertailu korruptoitumisesta eri maissa nosti Suomen jaetulle toiselle sijalle Tanskan kanssa. Vertailussa oli mukana 183 maata. Viime vuodesta Suomi nousi kaksi pykälää. Suomea vähemmän korruptiota oli vain ykkössijan vieneessä Uudessa-Seelannissa. Transparency International varoittaa, että korruptio tulee vaikeuttamaan selviämistä euroalueen velkakriisistä. Kriisimaista Kreikka oli vertailussa sijalla 80 ja Italia sijalla 69.

http://www.cpi.transparency.org/cpi2011