SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ  ROOMASSA ILMOITTAA

Pääsiäinen on valon, hedelmällisyyden ja uuden elämän iloinen juhla, jonka suomalainen nimikin viittaa 40 päivän paastosta pääsemiseen. Pitkän paastonajan päättymistä juhlitaan tietysti herkuttelemalla oikein kunnolla. Suurlähetystö aloittaa pääsiäisen vieton pitkäperjantaina, jolloin ei ole asiakaspalvelua. Palvelemme asiakkaita taas normaaliin tapaan tiistaina 10.4.

Päivystys: Hätätapauksissa voi soittaa numeroon +358-9-1605 5551 (Suomen ulkoasiainministeriö).

Virpojat tuovat pääsiäisen

Foto: Visit FinlandSuomessa pääsiäisen vietto alkaa palmusunnuntain virpomisperinteellä. Pohjanmaalla on vanhastaan sytytetty pääsiäiskokkoja noitia torjumaan, ja pääsiäisnoidaksi eli pääsiäisämmäksi tai trulliksi pukeutuneena kiertely oli suosittua länsisuomalaista lastenperinnettä jo 1800-luvulla.

Pahojen henkien karkottaminen oksanheilutuksella on puolestaan perinne, joka levisi muualle Suomeen toisen maailmansodan jälkeen karjalaisten siirtolaisten mukana. Pohjoisessa paju (venäjäksi verba), josta virpomisvitsat taitetaan, on ainoa pääsiäisen aikaan elonmerkkejä osoittava puu. Virvottavalle annettavaa vitsaa vastaan on perinteisesti saatu elintarvikkeita, kuten kananmuna, tai kokonainen ateria.

Mignon. Foto: FazerMignon-muna. Kuva: Fazer
 
TEKSTI JA KUVAT LAINATTU SUOMEN SUURLÄHETYSTÖN SIVUILTA!

OIKEIN ILOISTA  JA MUNAKASTA  PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE
 MANSIKKA-LEHDEN LUKIJOILLE!
 TOIVOTTAA  TOIMITUS!