.....   ja älykkyyteen

Mitä sinä sanoisit, jos joku sanoisi sinulle:  -  Lei è piu bella che intelligente. (Teidän kauneutenne kyllä voittaa teidän älykkyytenne.)  Tämähän oli viimeisin Italian pääministerin Silvio Berlusconin tokaisuista  television Porta a porta-ohjelmassa, ja se osoitti hänen todellisen sivistyksensä tason ja sen, että ihminen voi kyllä olla jollain mittakaavalla mitattuna älykäskin, vaikkei olisikaan sivistynyt ja fiksu.

Tämäkin tapaus osoittaa taas kerran, miten maskuliininen maa Italia yhä on. Ainakin poliittisella tasolla. Senhän näkee jo Italian parlamentin miesvaltaisuudestakin. Naisten osuushan on Italiassa huomattavasti pienempi verrattuna esimerkiksi Suomen eduskunnan naisten suhteelliseen määrään, joka lähentelee 50 prosenttia. En usko, että Suomessa kukaan pääministeri tai muukaan ministeri koskaan sanoisi tai edes uskaltaisi ajatella kohdistavansa jollekulle naiskansanedustajalle tai muillekaan naisille tuollaista halveksuvaa lausetta.

Rosy Bindi ei jäänyt sanattomaksi, vaan hän totesi, ettei hän todellakaan ole pääministerin käytettävissä. Viitaten sillä pääministerin lukuisiin naisseikkailuihin. Ajatellessani mitä itse olisin sanonut kyseisessä tilanteessa, en ole ollenkaan varma siitä, että itse olisin keksinyt mitään fiksua sanottavaa, koska olisin varmaankin ollut ihan ällikällä lyöty moisesta  naisen halveksunnasta.  

Rosy Bindi ei kuitenkaan ole jäänyt yksin itseään puolustamaan. Lukuisat italialaiset naiset ovat  jo allekirjoittaneet Rosy Bindiä puolustavan adressin.  Minäkin, vaikken olekaan italialainen enkä edes Italian kansalainen. Tänään niitä oli jo 90.000.  (RVC)

PS. Jos ketä kiinnostaa, sen voi halutessaan vieläkin allekirjoittaa. Jos ketä kiinnostaa, osoite on: 

http://www.repubblica.it

Maria Rosaria (Rosy) Bindille omistettu sivu on osoitteessa: 

http://www.31canzoni.blogspot.com/2009/10/rosy-bindi-stiamo-con-te.html.