Tasavallan presidentin kanslian Tiedote 19.8.2010

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi tekevät nelipäiväisen valtiovierailun Italiaan alkaen 6. syyskuuta 2010.

Presidentti Halonen käy viralliset keskustelut Italian presidentin Giorgio Napolitanon kanssa tiistaina 7. syyskuuta. Niiden aiheina ovat kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset Eurooppa-asiat ja kansainväliset kysymykset.
Vierailulla presidentti Halonen tapaa myös Italian pääministerin, parlamentin ylähuoneen varapuhemiehen sekä Rooman kaupunginjohtajan ja pitää puheen Italian tiedeakatemiassa.

Torstaina 9. syyskuuta ohjelmassa on vierailu Luccaan ja Pisaan, joissa presidentti Halonen tapaa paikallisia viranomaisia ja tutustuu kaupunkien kulttuuritarjonnan lisäksi mm. Pisan Scuola Normale Superiore -yliopistoon.
Tasavallan presidentin seurueeseen kuuluu kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.
Italian presidentti Giorgio Napolitano teki valtiovierailun Suomeen syyskuussa 2008.

PS. Eihän tähän oikein muuta voi sanoa kuin, että jo oli aikakin.  (Toim. huom.) Ja Mansikalla on ilo ilmoittaa toinenkin presidentti Halosta koskeva uutinen:

Presidentti Halosesta YK-paneelin puheenjohtaja

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimitetty YK:n kestävän kehityksen paneelin rinnakkaispuheenjohtajaksi. Halonen toimii puheenjohtajana yhdessä Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman kanssa.
Paneeli käsittelee kestävää kehitystä erityisesti ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Sen suosituksia aiotaan hyödyntää Rio de Janeirossa 2012 järjestettävän ympäristökokouksen valmistelussa.
Paneelissa työskentelee 21 asiantuntijajäsentä eri puolilta maailmaa. Siihen kuuluvat mm. EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard, Intian ympäristöministeri Jairam Ramesh sekä Australian entinen pääministeri Kevin Rudd.  Ryhmä työskentelee vuoden 2011 loppuun.

PS 2.  Lue myös kolme muuta uutta kirjoitusta Mansikka-lehdessä. (Toimitus)