Ulkosuomalaisparlamentin 6. istunto toukokuussa

Ulkosuomalaisparlamentin seuraava istunto pidetään 24. - 25.5.2010 Helsingin Yliopiston tiloissa. Istunnossa käsiteltävät aloitteet on jätettävä sihteeristölle viimeistään 24.2.2010, mutta jo nyt on oiva aika ruveta miettimään ja suunnittelemaan aloitteiden aiheita. Ulkosuomalaisparlamentin Internet-sivuilla ovat ohjeet, lomakkeet ja esimerkit: www.usp.fi ja sihteeristö auttaa myös mielellään aloitteiden valmistelussa. ([email protected].). Voitte olla myös yhteydessä alueenne varapuhemieheen aloitteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Ulkosuomalaisparlamentin sivuilla voi myös tutustua vanhoihin aloitteisiin ja päätöslauselmiin: www.usp.fi/toiminta/aloitfi.php?kieli=fi

Voitte lähettää aloitteita vaikka heti. Näin varmistetaan, että sihteeristö ehtii paneutua aloitteen aiheeseen ja tehdä hyvän taustatyön ennen istuntoa.

Aloitteet jätetään yhteisön nimissä, ja aloitteessa on oltava puheenjohtajan allekirjoitus. Jokainen USP:n toimintaan osallistuva yhteisö on oikeutettu jättämään aloitteen, riippumatta siitä, aikooko se olla läsnä istunnossa tai ei.
Täysistunto pidetään Helsingin Yliopiston juhlasalissa, ja valiokuntatyöskentely tapahtuu yliopiston päärakennuksen luento- ja seminaaritiloissa.

Istunnon aikataulu on seuraava:

24.11.2009 Kutsut istuntoon lähetetään USP:n yhteisöille
24.02.2010 Yhteisöjen viimeinen ilmoittautumispäivä ja aloitteiden viimeinen jättöpäivä
12.04.2010 Osallistujien nimet ilmoitettava sihteeristölle
24.04.2010 Aloiteyhteenveto, toimintaraportti ja esityslista postitettu ilmoittautuneille
24.05. – 25.05.2010 ISTUNTO
24.07.2010 Istunnon pöytäkirja lähetetään kaikille osallistujille

Perjantaina 21.5. järjestetään entiseen tapaan Senioriseminaari. Sunnuntaina 23.5. pidetään ulkosuomalaisten jumalanpalvelus Helsingin Tuomiokirkossa kello 10:00 sekä sen jälkeen aluekokoukset. Helsingin kaupunki järjestää istunnon kunniaksi vastaanoton parlamenttiin osallistujille Kaupungintalon juhlasalissa maanantaina 24.5. klo 18:00 – 19:30.

Ulkosuomalaisparlamentin toimintaan pääsee mukaan täyttämällä ratifiointilomakkeen. Ohjeet ja kaavake löytyvät USP:n nettisivuilta www.usp.fi/jasen/index2.php?sivu=55. Täytetty lomake palautetaan sihteeristöön eli Suomi-Seura ry:hyn. Jäsenmaksua ei ole.

Kutsut istuntoon postitetaan marraskuun loppupuolella kaikille ulkosuomalaisparlamentin toimintaan osallistuville yhteisöille.

Istuntoon osallistuminen edellyttää USP:n sääntöjen hyväksymistä ja sillä tavoin virallista toimintaan mukaan tuloa, mutta liittyminen on helppoa ja nopeaa. Tervetuloa siis kaikki ulkosuomalaisyhteisöt ulkosuomalaisparlamentin toimintaan mukaan!

Lue lisää istunnosta, aluekokousten pidosta, majoitusvaihtoehdoista ja aloitteista USP:n nettisivulta:

www.usp.fi/toiminta/index2.php?sivu=675

Tervetuloa Helsinkiin !

(Suomi-Seuran tiedotteesta poimittu)