Kirsi Pihalta, joka on kuulemma ostanut talon Marchessa, on ilmestynyt Medicien naapurissa-niminen kirja, jota kustantaja (Otava) mainostaa seuraavasti:

Espresson mittaisia havaintoja Italiasta ja italialaisesta elämänmenosta
Italiassa autoilijat ovat hourupäitä, eivätkä junatkaan aina tule ajallaan. Cappuccinon tilaaminen ruoan jälkeen on lähes anteeksiantamaton rikos, ja kaupasta saa ostaa tomaatteja vasta selvitettyään mitä aikoo niistä tehdä. Mutta silti Italiassa on kaiken järjettömyyden keskelläkin niin ihanaa!

Kirsi Piha asuu perheineen osan vuodesta Italiassa Marchen maakunnassa, Medicien naapurina. Tässä valloittavassa matkakirjassaan hän havainnoi Italiaa ja italialaisia ilmiöitä: ruokaa, viiniä, politiikkaa, naisia, perhettä, lakkoja, liikennettä, Napolia ja eteläistä Italiaa, tyyliä, viikunoita, tervehtimistä...

Medicien naapurissa on todellinen hyvän mielen kirja kaikille nojatuolimatkailijoille ja niille, jotka haaveilevat omasta pikku talostaan Italiassa.

Mansikan toimituksella ei ole vielä ollut tilaisuutta tutustua Pihan kirjaan, joka ainakin kustantajan mainoksen valossa näyttäisi  vilisevän kuluneita kliseitä, jotka ehkä huvittavat sellaisia lukijoita, jotka eivät tunne ollenkaan tai tuntevat vain pintapuolisesti Italiaa.

Jos joku Mansikan lukijoista on tutustunut Pihan kirjaan, olisi kiva lukea mielipiteitä siitä joko kommenteissa tai Mansikan sähköpostissa (mansikat(at)libero.it).  Joka tapauksessa Pihan kirjan arviointi on toimituksen ohjelmassa syyskuussa. (RVC)

KIRJOITA MANSIKKKAAN! JUTTU JA/TAI VALOKUVA OLISI KIVA ASIA!