NAISEN KAUNEUS VAARALLISTA

MIEHEN SYDÄMELLE!

Kaikki naisethan yrittävät parhaansa mukaan ja kaikin mahdollisin keinoin kaunistaa itseään mahdollisimman paljon. Varsinkin nuoret naiset mennessään tapaamaan mielitiettyään. Mutta auta armias, nyt onkin todettu, että kauniin naisen seura voi olla vaarallista miehen terveydelle.

Miehen stressitaso kuulemma nousee, kun hänet altistaa jo viiden minuutin ajaksi sosiaaliseen kontaktiin nuoren, kauniin naisen kanssa. Tämä voi olla jopa vaaraksi sydämelle, väittää tuore tutkimus.

Pahin tilanne on silloin, kun mies ei koe olevansa "samalla tasolla" naisen kanssa, mutta jonka kiinnostusta mies silti yrittää herättää. Tällaiseen tilanteeseen joutuneen miehen stressitason kerrotaan olevan samalla tasolla kuin laskuvarjohypyn aikana. Tällöin myös sydänkohtausriski kasvaa.

- Pitkäaikainen psykologiselle tai fyysiselle stressille altistuminen voi ilmetä kroonisesti kohonneina kortisolitasoina. Tällä voi olla haitallisia vaikutuksia terveydelle, koska se voi pahentaa erilaisia häiriöitä, kuten lihassairauksia, aikuisiän diabetesta, kohonnutta verenpainetta ja impotenssia, tutkijaryhmä kommentoi.

Tutkijaryhmän mukaan tämä tutkimus on osoitus siitä, että ihmisten välinen kanssakäyminen voi vaikuttaa kortisolin erittymiseen.

Tutkimukseen, josta uutisoi Daily Mail, oli osallistunut 84 miespuolista opiskelijaa. Heidän kortisoli- eli stressihormonitasonsa oli mitattu sekä ennen että sen käänteentekevän hetken jälkeen, kun kuvaan oli tuotu kaunis nainen. Miehen stressihormonitasot nousivat heti, kun mies oli jätetty samaan huoneeseen tuntemattoman, viehättävän naisen kanssa.

Sen sijaan koehenkilöiden kortisolitasot olivat pysyneet tasaisina, kun heidän seurassaan samassa huoneessa oli vain toinen mies.

Ihmisten välinen kanssakäyminen voi siis vaikuttaa kortisolin erittymiseen. Siitä on ainakin tämä tutkijaryhmä vakuuttunut. Alunperin tutkimuksesta on uutisoinut Daily Mail. Lehti ei kertonut, liittyykö tämä ilmiö vain ensitapaamiseen, vai toistuuko se myöhemmissäkin tilanteissa. Kenties sitä ei ole tutkittukaan.

 

PS. Auta armias, tämä se vielä puuttui! Onneksi harva meistä sentään on luonnostaan ihan niin kaunis, että aiheuttaisi suorastaan sydämentykytyksiä. Mutta varmaankin naisten, tai ainakin nuorten naisten, olisi hyvä pidättäytyä liiallisesta kauneutensa korostamisesta. Eikä muidenkaan naisten ehkä kannattaisi liioitella kaiken maailman kauneusleikkauksilla ja muilla vippaskonsteilla.

Onneksi kauneus on katoavaista, kun taas rumuus sen kun vain lisääntyy. Eihän se mukavaa ole, mutta ainakaan me ikääntyvät tai jo ikääntyneet naiset emme aiheuta sydänkohtauksia miehille. (RVC)