Mansikka-lehti haluaa sydämellisesti onnitella uutta tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä ja hänen puolisoaan Jenni Haukiota.

Presidentin vaalit ovat olleet historialliset Suomessa. Ei ehdokkaiden vastakkainasettelun vuoksi, vain vaaleja kehystäneen suvaitsevaisuuden ja arvokeskustelujen kautta. On upeaa, että rinnakkain finaalissa olivat juuri Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto. Molempien ehdokkaiden sivistyneisyys, osaaminen, älykkyys ja karisma ovat valttikortteja, joista Suomi voi todella olla maailmalla ylpeä. Vaaleja tuleekin jollakin tavalla myös ikävä, sillä vaaleja siivittäneet keskustelut ovat valpastuttaneet niin monet kansalaiset ajattelemaan parempaa, tasavertaisempaa huomista. Jopa alle äänestysikäiset nuoret, joilla on vielä aikaa pohtia äänestystulevaisuuttaan ovat heränneet pohtimaan parempaa Suomea kasvavalle sukupopolvelle. Politiikka on kasvanut mielenkiintoiseksi aiheeksi, johon jokainen voi osallistua ja vaikuttaa, tämä on hieno kaikkia yhdistävä saavutus.

Toivottavasti vaalien aikana herännyt suvaitsevaisuuden liekki jää elämään myös vaalien jälkeen ja yhteishenki kasvaa koko maata yhdistäväksi rakentavaksi voimaksi modernissa aikaansa seuraavassa Suomessa. Kun nyt aktiivisesti keskustelua ylläpitäneet äänestäjät jatkavat aktiivista, rakentavaa kampanjaansa suvaitsevaisen Suomen puolesta, vaaleista jää jäljelle myös jotakin ennenkuulumattoman hienoa. Tämä on vasta paremman Suomen alkua. 

On sanomattoman hienoa, kuinka vaalien vaikutus on yltänyt myös kauas Suomen rajojen ulkopuolelle ja saavuttanut niin monet ulkosuomalaiset, jotka ovat käyttäneet äänioikeuttaan vilkkaammin kuin koskaan. Seuraava suomalainen teko olisikin järjestää suomalaisille kirjeäänestys, jotta hieno oikeus äänestää tärkeissä vaaleissa saavuttaisi myös he, joille äänestäminen ei  pitkien välimatkojen vuoksi ole toteutettavissa. Tätä ulkosuomalaisparlamentti ajaa aktiivisesti. Toivottavasti suomalaiset ympäri maailman voivat toteuttaa äänioikeuttaan kirjeäänestyksessä jo seuraavissa vaaleissa, sillä onhan kyseessä oikeus, jonka vuoksi on tehty paljon työtä ja siksi on vain oikein että jokainen halutessaan voi oikeuttaan käyttää.

On alkanut uusi kausi, jota jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Vielä kerran,

Lämpimästi Onnea.