...  keksiikin

Helsingin Sanomien mukaan  muuan ranskalaismies on tuomittu maksamaan entiselle vaimolleen korvauksia seksin puutteen vuoksi, kertoo brittiläinen Daily Telegraph -lehti verkkosivullaan. Korvausten suuruus on lähes 10.000 euroa.  Päätöksen teki korkein oikeus Aix-en-Provencen kaupungissa. Se tukeutui päätöksessään lakiin, jonka mukaan naimisissa pari on sitoutunut "jaettuun yhteiselämään". Oikeuden mukaan tämä sisältää myös seksin.

Pari oli ollut naimisissa  21 vuotta, minkä mielestäni voisi kyllä tulkita myös siten, että nainen oli hyväksynyt tilanteen.  Aika oudolta tuntuu  tuo tuomio!  Olisihan nainen voinut erota jo aikaisemmin.  Miksi odottaaa 21 vuotta, jos seksielämä ei häntä tyydyttänyt.

Nainen nimesi eron syyksi miehensä vähäisen aktiivisuuden makuuhuoneessa. Tuomioistuin tuomitsi miehen yksin syylliseksi eroon. Vaimolle se ei riittänyt, vaan hän vaati mieheltä korvauksia seksin puutteesta koko avioliiton ajalta.

Ei auttanut vaikka mies (51 v.) vetosi oikeudessa siihen, että väsymys ja terveydelliset ongelmat vähensivät hänen mielenkiintoaan seksiin.

PS.  Mitenkähän olisi käynyt, jos nainen olisi kieltäytynyt seksistä???