Näinkin voisi viettää joulua!

Kaikille niille, jotka ovat kyllästyneet rehkimisiin ennen joulua, on tämä sähköpostiini tupsahtanut,  Saaralta saamani ehdotelma vaihtoehdoksi todella mielenkiintoinen. Hän oli puolestaan saanut sen Tarjalta.  Ehdotus on kuitenkin lähtöisin turkulaiselta Heli Laaksoselta,  joka tunnetaan Turun murteisista teksteistään. Mutta kyllä sen hyvin ymmärtää Turun murteesta huolimatta.

 JOULUPATJA

Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahto viättä lepojoulu.

Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoines tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei ol itte tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama), namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui taik kylkke ja ojenella kätt kohren konvehtei. Viarai ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

Ei ol väli onk yksinäine, pariline taik perheline - joulupatja o joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe.

Näin siis  Heli Laaksonen

 

PS.  Paljon terkkuja sinne Turkuun. Täytyy myöntää, että ehdotus on houkutteleva!!!! (Toimitus)